Θανάσης Λιούτας: Ξεμπλοκάρουν οι συντάξεις για πάρα πολλούς ασφαλισμένους

Ο δρόμος προς τη συνταξιοδότηση ανοίγει για πάρα πολλούς συμπολίτες μας.

Με τις τροποποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ανοίγει ο δρόμος προς τη συνταξιοδότηση για πάρα πολλούς ασφαλισμένους.

Με τις νέες διατάξεις αυξήθηκε το ανώτατο όριο οφειλών που μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι, ώστε να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Μάλιστα για την ανάγκη της αύξησης των πλαφόν των οφειλών, είχε συζητήσει ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου πριν λίγους μήνες.

Κατόπιν της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Λιούτας είχε συναντηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, για να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό.

«Οι οφειλές των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αυξήθηκαν πάρα πολύ, εξαιτίας της υπερφορολόγησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», είχε τονίσει ο Τρικαλινός Βουλευτής.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση, καθώς πάρα πολλοί υποψήφιοι συνταξιούχοι στον τόπο μου, δε θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη», είχε υπογραμμίσει ο Θανάσης Λιούτας.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο κ. Λιούτας σημειώνει ότι, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ (αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, γιατροί, υγειονομικοί, μηχανικοί κ. αλ.), των οποίων οι ασφαλιστικές οφειλές δεν υπερβαίνουν το ποσό των 20.000 ευρώ, μπορούν πλέον να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Επίσης, το όριο των 20.000 ευρώ ισχύει και για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ. Για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ, το όριο της οφειλής θα πρέπει να είναι έως 6.000 ευρώ.

Προϋπόθεση, ότι η οφειλή τους θα εξοφλείται τμηματικά με παρακράτηση από τη σύνταξη.

Ο Θανάσης Λιούτας θα συνεχίσει να είναι παρών σε όλη την προσπάθεια επούλωσης των οικονομικών συνεπειών που δημιουργήθηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε κατακόρυφα τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για όλον τον αγροτικό κόσμο.

«Όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν το δικαίωμα στη σύνταξη και προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει να διορθώνει τις αδικίες που είχαν δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά και με αποφασιστικές λύσεις τα προβλήματα. Ο αγώνας είναι διαρκής και θα συνεχιστεί. Σε αυτόν τον αγώνα, για τη διαχείριση του χρέους των συμπολιτών μας, που δημιουργήθηκε είτε στη διάρκεια της πανδημίας, είτε εξαιτίας των πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι πάντα παρών, προτείνοντας λύσεις και βοηθώντας την τοπική μας κοινωνία».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή