Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θανάσης Λιούτας: Υπεγράφη η απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου

Όπως σχετικά ενημερώνει, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε σήμερα την απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους επιστροφής του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Με το βήμα αυτό, σημειώνει ο κ. Λιούτας, θα πιστωθούν άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της επιστροφής.

Να σημειώσουμε ότι, δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2021 και 2022.

Οι δικαιούχοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, θα λάβουν άμεσα στους λογαριασμούς τους το ποσό που δικαιούνται, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.

Βάσει της ανακοίνωσης του κ. Βεσυρόπουλου, «το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής τονίζει ότι μετά από 6 χρόνια η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ξανά την ευνοϊκή ρύθμιση της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο. «Το ποσό που θα επιστραφεί θα είναι ακατάσχετο και ασυμψήφιστο. Η στήριξη θα φτάσει στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά αποτελούν ουσιαστικά βήματα στήριξης. Πρόκειται για διαρκή, ουσιαστική και σταθερή στήριξη. Στήριξη που βεβαιώνει τον αγώνα μας και τη συνέπειά μας στον στόχο της ενίσχυσης και της ευημερίας όλων των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή