Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θάνος Σκάρλος: «Συμψηφισμός κόστους δηλώσεων ζημιάς και αποζημιώσεων ΕΛΓΑ»

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος απευθυνόμενος στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου Σοφάδων που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

« Οι  αγρότες και οι  κτηνοτρόφοι μας απαιτούν τολμηρές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να υπάρξει πράγματι αναδιοργάνωση του πρωτογενούς τομέα. Ιδιαίτερα τώρα, που η πρωτοφανής κακοκαιρία κατέστρεψε ολοκληρωτικά μεγάλο μέρος του  και ζωικού κεφαλαίου οι λύσεις δεν μπορούσαν να «περιμένουν».

 Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ,  υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, το οποίο τώρα τέθηκε μετ’ επιτάσεως,  αποφάσισε τον συμψηφισμό του κόστους δηλώσεων ζημιάς και των αποζημιώσεων των αγροτών. Ήρθε η ώρα που η κυβέρνηση  έκανε πράξη ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών.
Η συνέχιση της παραγωγής είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του πρωτογενή τομέα και την οικονομία της χώρας μας.

Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζο, τον συντοπίτη μας αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα για τις άμεσες αποφάσεις και την ευελιξία που επέδειξαν προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η αγροτική παραγωγή.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή