Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέλει τόλμη και αρετή η αλλαγή

Ο επιχειρηματίας Τζιμ Ρον είχε πει «Αν δεν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις για το ασυνήθιστο, θα πρέπει να συμβιβαστείς με το συνηθισμένο». Αναμφίβολα είναι πιο βολικό να παραμένουμε σε καταστάσεις εναρμονισμένες με την «ζώνη ασφαλείας» μας, παρά να αντικρίσουμε  τα πραγματικά μας θέλω κατάματα. Είναι πιο εύκολο να επιβάλλουμε στους εαυτούς μας ψευδαισθήσεις που δικαιολογούν την απροθυμία ή τον φόβο μας να αλλάξουμε τα πράγματα.

Όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωή μας είπαμε «Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω». Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε θέματα υγείας ή ακραίες καταστάσεις που δεν ελέγχονται. Αναφέρομαι σε καθημερινά προβλήματα που επιλέγουμε να μην τα αντιμετωπίζουμε παρόλο που αποτελούν καταλυτικούς παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία μας. Μια δουλειά που δεν μας ταιριάζει, έρωτες που μας πληγώνουν, τοξικοί άνθρωποι που μας ρουφάνε την ενέργεια.

Αναρωτηθήκαμε πραγματικά αν όσα βιώνουμε μας ευχαριστούν; Αν μπορούμε να τα αλλάξουμε; Πάντα μα πάντα υπάρχει η επιλογή να φύγουμε  απότι μας βαραίνει. Μα πρώτα πρέπει να αλλάξουμε τον ολότελα λανθασμένο τρόπο σκέψης μας. Πρέπει να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας και να αναρωτηθούμε για ποιον λόγο επιτρέπουμε τόσο καιρό να συμβιβαζόμαστε με μια ζωή που δεν μας κάνει ευτυχισμένους.

Συχνά επιρρίπτουμε τις ευθύνες σε άλλους ανθρώπους, στην κοινωνία, στο κράτος, στην ίδια την ζωή. Μα η αλήθεια είναι πως η επιτυχία και η ευτυχία στην ζωή μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους! Θέλει τόλμη και αρετή η αλλαγή και καθημερινά έχουμε 24 ώρες για να πάρουμε την απόφαση να διεκδικήσουμε όσα θέλουμε…αρκεί να το θέλουμε!

Χρύσα Σάρρα 
Παιδαγωγός

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή