Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα χρόνου να προκληθεί σοβαρό ατύχημα με πατίνι στα Τρίκαλα

Αποτελούν ένα νέο μέσο μετακίνησης… φθηνό και εύχρηστο. Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, εξυπηρετώντας και με το παραπάνω τους δεκάδες Τρικαλινούς που τα χρησιμοποιούν.

Δεν αποτελεί φυσικά τρικαλινό φαινόμενο το γεγονός ότι υπάρχουν χρήστες που τα οδηγούν στο όριο, σε πεζοδρόμια, στις πλατείες και γενικά… όπου μπορεί να βαδίσει ένας πεζός. Όπως δεν αποτελεί τρικαλινή πρωτοπορία το γεγονός πως κυκλοφορούν «πειραγμένα» δίτροχα ή τα οδηγούν ανήλικοι που δεν διαθέτουν, για μια συγκεκριμένη κατηγορία ηλεκτρικών πατινιών, άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ας μην ξεχνάμε πως τα πατίνια είναι αθόρυβα… και δεν γίνονται αντιληπτά, ειδικά από άτομα με μειωμένη όραση.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ήδη δεκάδες Τρικαλινοί κάθε ηλικίας περνούν την πόρτα των επειγόντων του Νοσοκομείου Τρικάλων με τραυματισμούς μετά από πτώσεις. Με μια ματιά στους δρόμους μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πως το ποσοστό των αναβατών που φορούν κράνος (σ.σ. δεν είναι υποχρεωτικό) είναι σχεδόν μηδενικό.

Πάνω στο νομικό πλαίσιο των πατινιών μίλησε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής τονίζοντας πως «ο ΚΟΚ θα βάλει και μερικούς πολύ αυστηρούς κανονισμούς, διότι θέλουμε και τα πατίνια να διευκολύνουμε, αλλά και να μη δημιουργούνται προβλήματα στους δρόμους».

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να τονιστεί πως τα πατίνια δεν είναι παιχνίδια. Αποτελούν έναν οικονομικό και ιδιαίτερα ευέλικτο τρόπο μετακίνησης αλλά… όπως όλα τα τροχοφόρα, έχουν κανόνες κυκλοφορίας όταν βρίσκονται σε δημόσιο δρόμο και είναι δίτροχα από τα οποία αν πέσει κάποιος θα χτυπήσει. Για αυτό το κράνος και τα προστατευτικά πρέπει να φοριούνται πριν κάποιος αποφασίσει να τα οδηγήσει.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή