Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θεόδωρος Χήρας: Οι θέσεις μας σε καίρια ζητήματα του Δήμου Πύλης

Επανερχόμαστε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες Πύλης, προκειμένου να ενημερώσουμε για κρίσιμα – κατ’ εμάς – ζητήματα, τα οποία δυστυχώς βαλτώνουν με αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου Πύλης και της δημοτικής αρχής.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, αναδείξαμε με ερώτηση μας την κωλυσιεργία στο ζήτημα της κατασκευής δημοτικού αμαξοστασίου. Αυτό που έχουμε σαν βασικό σκοπό είναι το αμαξοστάσιο να παραμείνει στην Πύλη, όχι γιατί το θέλουμε εμείς ή για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα, αλλά γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για να μειωθεί μελλοντικά το κόστος όλων των μετακινήσεων. Τυχόν μεταφορά του αμαξοστασίου σε άλλη περιοχή αυξάνει το κόστος και εξυπηρετεί προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι θα το μεταφέρει αλλού.

Εμείς δεν είμαστε δέσμιοι τέτοιων υποσχέσεων και λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μας.

Η πρώτη πρόταση, που καταθέσαμε στο τεχνικό πρόγραμμα της Πύλης εδώ και τρία χρόνια, είναι: η ένταξη της κατασκευής βιολογικού καθαρισμού, έργο το οποίο στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θεωρούμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρει σάρκα και οστά στην Πύλη. Όμως η ενδεδειγμένη περιοχή είναι κοντά στον Πορταϊκό ποταμό, τοποθεσία που δεν μας ενοχλεί, ωστόσο αυτό που δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι ότι εδώ και δέκα μήνες, που εντάχθηκε το έργο, δεν έγινε καμία προσπάθεια συνεννόησης με το Ελληνικό δημόσιο για να κατασκευαστεί εκεί.

Ο κ. Μαράβας, απεναντίας, είπε στην οικονομική επιτροπή ότι θα κάνει τον βιολογικό σε δημοτική έκταση 27 στρεμμάτων, κοντά στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, υποβαθμίζοντας μια περιοχή που θεωρείται λιβάδι και βοσκότοπος. Και ρωτάμε: – Γιατί να χαλάσουμε μια καινούργια περιοχή;

Επειδή στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων φτάνουν αιτήματα για μειώσεις ενοικίων από μισθωτές δημοτικών καταστημάτων, έχουμε προτείνει να γίνει μείωση 10% στα ενοίκια όλων των ακινήτων, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Είναι αστείες οι δικαιολογίες της δημοτικής αρχής ότι δεν είναι νόμιμο. Αρκεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πύλης ΌραμαΘεόδωρος Χήρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή