Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θεσσαλία: 65 προσλήψεις για την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία

Εξήντα πέντε προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού  για την υποστήριξη μαθητών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2022-2023 χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 897.400 ευρώ. Η δράση αφορά την πρόσληψη και στελέχωση μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στη Θεσσαλία με 42 άτομα Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και με 23 άτομα Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης. Δικαιούχος της δράσης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Δίνουμε τη δυνατότητα στα σχολεία να προσλάβουν Ειδικό Προσωπικό για την εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών με αναπηρία. Στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες και κάθε μορφής διάκριση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο επίκεντρο κάθε έργου, κάθε δράσης, κάθε πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήταν, είναι και παραμένει ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία και επενδύουμε σε δράσεις και δομές που προσφέρουν σε άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στόχος του έργου είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου. Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των ΑμΕΑ είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των ΑμεΑ κοινωνικά στη σχολική τάξη του γενικού σχολείου και κατ’επέκταση στη σχολική κοινότητα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή