Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θεσσαλία: Πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για καύση καλαμιών

Περιφέρεια Θεσσαλίας Διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας: Καμπανάκι κίνδυνου για τον κίνδυνο  πρόκλησης πυρκαγιάς από την καύση καλαμιών

Καμπανάκι κινδύνου για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω της καύσης καλαμιών κρούει η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους Δήμους, σε άμεση ετοιμότητα και εφιστώντας την προσοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και όλων των πολιτών στην αυστηρή τήρηση όλων των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν. Υπενθυμίζει ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  ισχύει καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που  μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας , επειδή παρατηρούνται εστίες πυρκαγιών, κυρίως σε καλαμιές, με νέα επιστολή της καλεί τους Δήμους να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες μέσω των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων , καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αγροτικούς, κτηνοτροφικούς,  μελισσοκομικούς συλλόγους, κλπ) για την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων και τις συνέπειες που προβλέπονται τόσο από την ΠΔ 9/ 2021 όσο και από την ΠΝΠ/ΦΕΚ 138/Α/05. 08. 2021.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή