Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ξεκίνησαν εμβολιασμοί για τέτανο – 1300 στα Κέντρα Υγείας

44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας & 55 λοιμώξεις του αναπνευστικού

 

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση, τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

«Συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου της κρατικής αρωγής στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι (17/09), στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr, έχουν υποβληθεί 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις, καθώς και 4.428 προσωρινές. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι καταβολές τόσο της ενίσχυσης για την αποζημίωση της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών, όσο και της πρώτης αρωγής, θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες. Συνεχίζονται και οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής σε κάθε γωνιά των πληγεισών περιοχών, τόσο για την απώλεια της οικοσκευής, όσο και ζημιές στη δομή των σπιτιών και των λοιπών κτηρίων.

Οι αυτοψίες, με την ολοκλήρωση του έργου της σημερινής ημέρας, θα πλησιάσουν τις 11.000 περιπτώσεις σε 156 κοινότητες σε όλη την Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Πλέον, κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει και στις περιοχές που κατά την περασμένη εβδομάδα είχαν ενταχθεί στην αυτοματοποιημένη διαδικασία, ώστε να γίνουν και εκεί οι διασταυρώσεις.

Οι καταβολές των αποζημιώσεων θα συνεχισθούν τις επόμενες μέρες σε όλους τους δικαιούχους και όλοι όσοι δικαιούνται θα λάβουν σταδιακά τις προβλεπόμενες ενισχύσεις.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Διασταυρώσεις, αυτοψίες και ελέγχους κάνουμε σε όλες τις περιοχές, είτε προχωρήσαμε στην αυτόματη διαδικασία είτε όχι. Με σκοπό να διασφαλίσουμε ότι οικονομική ενίσχυση στο τέλος του έργου θα έχουν λάβει μόνο αυτοί που το δικαιούνται. Όσοι δε δικαιούνται, δε θα λάβουν ή σε ελάχιστες περιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ποσά, θα επιστραφούν έπειτα από διασταυρώσεις και συμψηφισμούς ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Αυτό προβλέπει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πάνω στη δυσκολία των συμπολιτών μας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να την εκμεταλλευθεί εις βάρος τους. Αντιθέτως, σε αυτή τη μεγάλη δυσκολία, θα στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που το έχει ανάγκη και θα είμαστε συνεχώς παρόντες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος.

«Σήμερα, ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς για τον τέτανο. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας, είναι το μοντέλο που θέλουμε και το όραμα που έχουμε για την πρωτοβάθμια Υγεία. Κινητές ομάδες να πηγαίνουν χωριό – χωριό και σπίτι – σπίτι, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες. Συνολικά, 1.300 συμπολίτες μας πήγαν στα τοπικά Κέντρα Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Κατεγράφησαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 55 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού, με σταδιακή μείωση και παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση. Συνολικά, τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 278 και λοίμωξης του αναπνευστικού σε 308. Καμία μεταβολή δεν υπάρχει στο στάτους του νερού, παρά μόνο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, όπου είναι κατάλληλο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Αγαπηδάκη.

«Συνεχίζεται η περισυλλογή νεκρών ζώων, στις πληγείσες περιοχές. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει όλα τα χρηματοδοτικά “εργαλεία”, ώστε να ενισχύσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κελέτσης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή