Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θεσσαλονίκη: «Τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές»

«Πήγαιναν στο μαγαζί και έκαναν νταηλίκια» αναφέρει στο protothema.gr ο γιος του 52χρονου που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τα δύο αδέλφια από την Αρμενία, το πρωί του Σαββάτου, έξω από το γραφείο τελετών που διατηρούσε στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη και λίγη ώρα αργότερα έχασε τη ζωή του.

Ο γιος του θύματος αναφέρει πως οι δύο άντρες, 40 και 42 ετών, που επιτέθηκαν στον πατέρα του, «επισκέπτονταν» συχνά το γραφείο τελετών και ζητούσαν από τον 52χρονο να το κλείσει.

«Ο πατέρας μου δεν τους έδινε σημασία. Έχουν πετάξει και μπογιές στην τζαμαρία, έχουν χαρακώσει αμάξια, έχουν κάνει πολλά νταηλίκια στη γειτονιά. Σήμερα το πρωί βγήκε ο πατέρας μου απο το γραφείο για να ταίσει τα γατάκια της γειτονιάς και πέρασαν απο εκεί. Άρχισαν να κλωτσούν τα πιάτα, του έλεγαν “άντε φύγε απο εδώ” και ο πατέρας μου λογικά θα απάντησε», περιγράφει ο γιος του θύματος και συνεχίζει:

«Τότε του επιτέθηκαν και τον έριξαν κάτω, ενώ συνέχισαν να τον χτυπούν με μανία. Ο πατέρας μου δε μπορούσε να σηκωθεί εύκολα και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Το βράδυ έπαιρνε οξυγόνο. Η μητέρα των δύο Αρμενίων ήρθε στο σημείο και τους μάζεψε. Ο πατέρας μου κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομεία Ιπποκράτειο».

«Αυτοί είχαν πρόβλημα με το γραφείο μας γιατί δεν το ήθελαν στη γειτονιά, δεν ήθελαν να ταίζει και τα γατάκια. Όλα έγιναν για ασήμαντη αίτια», καταλήγει.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Τη στιγμή που ο 52χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τα δύο αδέλφια με καταγωγή από την Αρμενία, έξω από το γραφείο τελετών που διατηρούσε στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως λέει ο νεαρός, οι τρεις άντρες είχαν έναν έντονο καβγά μεταξύ τους, ενώ θύμα και δράστες, εκτόξευαν ύβρεις: «Βριζοντουσαν και σε κάποια φάση ο ιδιοκτήτης είπε κάτι άσχημο για την μητέρα τους και του μπήκανε».

Ο ίδιος εξήγησε ότι όλα έγιναν έξω από το μαγαζί ενώ ο 52χρονος, ο οποίος κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, έπεσε στη βιτρίνα του μαγαζιού αλλά σηκώθηκε όταν η μητέρα των δύο κατηγορουμένων έφτασε στο σημείο για να τους σταματήσει.

«Τον χτύπησαν με μπουνιές. Όλο το περιστατικό κράτησε περίπου ένα λεπτό. Έπεσε στο τζάμι του μαγαζιού αλλά σηκώθηκε, έπιασε το κεφάλι του και μετά τα αδέλφια φύγανε. Η μητέρα τους είναι αυτή που τους τράβηξε», σημείωσε ο νεαρός.

Ο καυγάς φέρεται να έγινε για ασήμαντη αφορμή, λίγο πριν τις 9 το πρωί. Το θύμα φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τους δύο συλληφθέντες την στιγμή που βγήκε από το γραφείο τελετών για να ταΐσει τα αδέσποτα. Οι φερόμενοι ως δράστες, σύμφωνα με άλλους κατοίκους της γειτονιάς, είχαν πρόβλημα με τον 52χρονο επειδή άνοιξε το γραφείο τελετών στην γειτονιά τους, πριν από περίπου έξι μήνες, ενώ φέρεται πως στο παρελθόν είχαν πετάξει μπογιές στη βιτρίνα του καταστήματος.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών που βρέθηκε στο σημείο, μιλώντας στου δημοσιογράφους για το περιστατικό, ανέφερε ότι ένας «φιλήσυχος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του γιατί έχουν αοοσανθηθει τα κακοποιό στοιχεία».

«Ενημερώθηκα ότι ο αδικοχαμένος, επειδή έχει και φιλοζωικα αισθήματα, έβγαλε τροφή για να ταΐσει τα γατάκια της περιοχής και εξαγριωθηκαν αυτοί που του επιτέθηκαν, και για κάποιους άλλους λόγους. Υπήρξε και στο παρελθόν για να μην ανοίξει το γραφείο τελετών εδώ, είχανε μουτζουρωσει και την πρόσοψη. Κάποιοι νομίζουν ότι με το “έτσι θέλω” μπορούν να επιβάλουν αυτά τα οποία έχουνε στο μυαλό τους» τόνισε ο Σίμος Διναιληδης.

Σημειώνεται ότι, μετά τη λήξη του επεισοδίου, ο 52χρονος δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Λίγο αργότερα όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία και κλήθηκε του ΕΚΑΒ. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, ο 52χρονος, ο οποίος που φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή