Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

            Επί σχεδόν ένα μήνα, ο εισβολέας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, δοκίμαζε τις αντοχές της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε.

            Προκειμένου να βρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναστάτωσε την περιοχή, απείλησε «Θεούς και δαίμονες» και χρησιμοποίησε απαξιωτικές φράσεις για αρχηγούς κρατών και για Ε.Ε.

            Έκανε το ψευδοσύμφωνο με την Λιβύη. Ονειρεύθηκε την «Γαλάζια Πατρίδα» και έστειλε το ORUS REIS στα ελληνικά ύδατα, αλωνίζοντας στην Μεσόγειο.

            Οι πιέσεις και οι απειλές από την Σύνοδο των επτά Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. και οι προγραμματισμένες κυρώσεις της Ε.Ε., ενδεχομένως να έπιασαν τόπο.

            Το «ORUC REIS» έκανε πίσω και αγκυροβόλησε στην Αττάλεια «για εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Τσαβόγλου.

            Κατά τον Τσαβουσόγλου, όμως, θα ταν «λάθος» να ερμηνευθούν αυτές οι κινήσεις ως «οπισθοχώρηση» της Τουρκίας.

            Θολώνουν… τα νερά τα Μεμέτια…!

            Ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις τους και φυσικά μέχρι τότε ούτε εφησυχάζουμε ούτε αναστέλλουμε τις δράσεις για αναχαίτηση.

            Ο Πρωθυπουργός μας λέγει πως θα ξεκινήσει συζητήσεις «σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις» μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες.

            Οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι και δυστυχώς, έχουν το πάνω χέρι, ενώ εμείς ακολουθούμε.

            Πρέπει να χει συνειδητοποιήσει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι οι γείνονές μας δεν έχουν … μπέσα….!

            Το επόμενο δεκαήμερο, μέχρι την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., θα δείξει κατά που πηγαίνει η κατάσταση.

            «Η Αχίλλειος πτέρνα» για τον Εντογάν, όμως, ελοχεύει «εντός των τοιχών» και είναι το ΡΚΚ, η κακή οικονομία, τα πολλά μέτωπα, η απομόνωση και η άσχημη κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

            Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που οι Τζιχαντιστές και οι λαθρομετανάστες έκαψαν το Κ.Υ.Τ. της Μόρια και εδημιούργησαν ένα χάος, στο πονεμένο νησί της Λέσβου.

            Ευτυχώς, που είχαμε και καλά νέα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με μια μοίρα Γαλλικών αεροπλάνων Rafale, 18 τον αριθμό, την προμήθεια 4 φρεγατών και πολεμικού υλικού, για αποτρεπτική χρήση.

            Βέβαια είχαμε και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, που έταξε πολλά πράγματα. «Όπου ακούς μεγάλα λόγια», λέγει η παροιμία, «κράτα μικρό καλάθι».

            Από υποσχέσεις ο Πρωθυπουργός έδωσε και δίνει πολλές, αλλά δεν φαίνεται να τις σέβεται.

            Έτσι με «ομοβρωντία» δηλώσεων, σύσσωμη η αντιπολίτευση, διαφώνησε με το περιεχόμενο των υποσχέσεων.

            «Κανένας δεν τον δίνει λευκή επιταγή» είπε η κ.Γεννηματά, αναφερόμενη, ενδεχομένως και στην μυστική συμφωνία του Βερολίνου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

            Καζάνι που βράζει, λοιπόν, η Μεσόγειος, αλλά καζάνι που βράζει και η Νέα Δημοκρατία.

            Η στάση «αποχή» των βουλευτών της Ν.Δ., για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, πρώην Υπουργού Υγείας του Σύριζα, θυμίζει τις βρώμικες εποχές του πολιτικού μας συστήματος.

            Πάντως, η οργή των άνεργων, των νεόπτωχων, όσων έχασαν σπίτια και περιουσίες, όσων ασχολούνται με τον τουρισμό και την σίτιση, των υπαλλήλων, των συνταξιούχων, των γεωργών και των κτηνοτρόφων, όσο πάει και μεγαλώνει.

            Ο διορισμός δε πολλών στελεχών στο κρατικό μηχανισμό, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και η απαξίωση των αγωνιστών της Δεξιάς δημιουργεί έκρυθμη κατάσταση, στο Μαξίμου.

            Οι … πληρωμένες δημοσκοπήσεις δεν επηρεάζουν την πικρία και την αγανάκτηση, όσων στήριζαν τον Μητσοτάκη το 2019.

            Ο Ηλικιακός Ρατσισμός και η ασυνέπεια θα πληρωθούν.

            Τέλος τα παιδιά μας πήγαν… ΣΧΟΛΕΙΟ. Λέτε να πάει και ο κορονοϊός ΣΧΟΛΕΙΟ;

            Το απευχόμαστε.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή