Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η Σκιάθος με έργο 2,4 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν  άμεσα εργασίες σε Τρούλο, Αχλαδιές, Κουκουναριές, Πλατανιά -Αγ. Παρασκευή

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θωρακίζει αντιπλημμυρικά το νησί της Σκιάθου με έργο προϋπολογισμού

2.356.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  υπέγραψε  στο Βόλο, τη σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσει  άμεσα το έργο της  αποκατάστασης και διευθέτησης ρεμάτων και χειμάρρων στη Σκιάθο και συγκεκριμένα στις περιοχές  «Τρούλος»,  «Αχλαδιές»,  «Κουκουναριές» και «Πλατανιάς – Αγ. Παρασκευή».

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας ωριμάσαμε τις μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού μετά από πολλές και μεγάλες δυσκολίες, βρήκαμε τα χρήματα για να κατασκευάσουμε το έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας , το δημοπρατήσαμε και ξεκινάμε» τόνισε  σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα έργο  αντίστασης στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,  ένα έργο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού greendeal. Είναι  επίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός «ένα έργο Skiathosdeal,  υπό την έννοια ότι  υπάρχει η υπόσχεση των κατοίκων της περιοχής ότι θα συνεργαστούν για την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξή του. Ευελπιστούμε σε αυτή τη συνεργασία, γιατί οι περιοχές που καθαρίζονται είναι γνωστές για την τουριστική τους κίνηση και αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά. Επιπλέον το έργο  δημιουργεί θέσεις εργασίας  και εισφέρει με ζεστό χρήμα στην οικονομία του νησιού» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Τα προς εκτέλεση αντιπλημμυρικά έργα αφορούν γενικά:

-Στην κατασκευή έργων διευθέτησης της κοίτης των υδατορεμάτων με την κατασκευή ορθογωνικών τάφρων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

-Στην κατασκευή τεχνικών διάβασης από οπλισμένο σκυρόδεμα στις θέσεις υφιστάμενων οδών.

-Στην επένδυση της κοίτης και των πρανών για την αποφυγή διαβρώσεων και υποσκαφών.

-Επένδυση των έργων διευθέτησης με πλάκες, στις θέσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε οι κατασκευές να συμβαδίζουν με την αισθητική της περιοχής και τον οικότοποNatura.

-Κατασκευή έργων συναρμογής για τη συναρμογή των νέων έργων με τα υφιστάμενα.

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή