Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θορυβούν τα κρούσματα μηνιγγίτιδας τους Τρικαλινούς γονείς

Σπεύδουν για το εμβόλιο που όμως κοστίζει από 210 εως 315 ευρώ ανά παιδί…

Αρκετοί είναι οι γονείς που απευθύνονται στους παιδιάτρους της περιοχής του νομού Τρικάλων για να ρωτήσουν πώς μπορούν να προστατεύσουν το παιδί τους από τη Μηνιγγίτιδα.

Μετά τα τελευταία κρούσματα, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι γονείς έχουν θορυβηθεί και προβληματίζονται για το διαθέσιμο – αλλά επι πληρωμή -εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Β.

Το εν λόγω εμβόλιο κοστίζει 105 ευρώ ανά δόση και συστήνονται ανάλογα με την ηλικία του παιδιού δύο ή τρεις δόσεις. Γεγονός που σημαίνει ότι μιλάμε για ένα κόστος που ξεκινά λοιπόν από τα 210 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 315.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Ιωάννης Χαρίσης, επισήμανε στο Trikalanews.gr, ότι όπως ο ίδιος πιστεύει, το εμβόλιο είναι λογικό να μην έχει ενταχθεί στο Εμβολιαστικό Πρόγραμμα της πολιτείας και δεν δίνεται δωρεάν μιας και καλύπτει συγκεκριμένους τύπους της νόσου οι οποίοι είναι αρκετά σπάνιοι να εμφανιστούν.

Ωστόσο, οι φωνές ενάντια σε αυτή τη λογική πληθαίνουν αφού το κόστος είναι τεράστιο και ειδικά σε οικογένειες με πάνω από ένα παιδί δεν είναι δυνατόν πολλές φορές να καλυφθεί.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή