Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θρίλερ στον αέρα – Επιβάτης έπαθε ανακοπή σε πτήση

Πανικός και αναστάτωση επικράτησε σε πτήση της Ryanair από τη Στοκχόλμη προς τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Πολωνία, ένας επιβάτης υπέστη ανακοπή με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός με τους τρεις γιατρούς επιβάτες της πτήσης να παράσχουν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και τον πιλότο να αναζητάει αεροδρόμιο για να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος κινήθηκε προς το κοντινότερο αεροδρόμιο που ήταν αυτό του Γκντανσκ στην Πολωνία.

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, καθώς ήταν άστατος και με χαμηλή νέφωση, κάτι που δεν επέτρεψε την προσγείωση, παρόλο που έγιναν δύο προσπάθειες που όμως απέβησαν άκαρπες.

Μετά από συνεννόηση με τις πολωνικές αρχές η πτήση συνέχισε για Βαρσοβία. Κι εκεί όμως η πρώτη προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής. Εντός του αεροσκάφους η αγωνία και ο φόβος συνεχιζόταν. Όλοι οι επιβάτες, στην πλειονότητά τους Έλληνες,  παρέμεναν σιωπηλοί στις θέσεις τους.

Τελικά με τη δεύτερη προσπάθεια ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο στη Βαρσοβία, όπου είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση των αρχών για την παραλαβή του ασθενή επιβάτη.

Γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο αεροσκάφος και με φορείο τον παρέλαβαν, ενώ στη συνέχεια ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά το αεροσκάφος απογειώθηκε και συνέχισε το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη,

Το αεροσκάφος που αναχώρησε από τη Στοκχόλμη στις 18:25 και επρόκειτο να φτάσει μετά από σχεδόν 3 ώρες στη Θεσσαλονίκη, αφίχθη γύρω στα μεσάνυχτα, με την ταλαιπωρία και την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των επιβατών.

Συγκλονίζει επιβάτης της πτήσης

Μάλιστα συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός επιβάτη της πτήσης στη Voria.gr. Όπως είπε όλα ξεκίνησαν περίπου 1,5 ώρα μετά την αναχώρηση της πτήσης από τη Στοκχόλμη κι ενώ το ταξίδι κυλούσε ομαλά με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

«Μια κυρία από τη μέση του αεροσκάφους πετάχτηκε επάνω κι άρχισε να φωνάζει. Ήταν αναστατωμένη και ζητούσε βοήθεια στα ελληνικά, λέγοντας κατ’ επανάληψη «Παναγία μου, Παναγία μου, Παναγία μου». Τρομάξαμε και στην αρχή δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Ένας επιβάτης έπαθε ανακοπή και υπήρξε μεγάλη  αναστάτωση. Το πλήρωμα κινητοποιήθηκε άμεσα και ζήτησε τη συνδρομή γιατρού. Στην πτήση ήταν τρεις γιατροί που έσπευσαν αμέσως πάνω από τον επιβάτη, ενώ υπήρχε και απινιδωτής. Ο πιλότος μας ενημέρωσε ότι θα κάνει αναγκαστική προσγείωση», είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της πτήσης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή