Τι αλλάζει με τον νέο αθλητικό νόμο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, από το Μέγαρο Μαξίμου, τα βασικά σημεία του νέου αθλητικού νόμου, που είναι υπό κατάρτιση.

Τα σημεία έγιναν γνωστά μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί του θέματος και στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο της Αντεγκληματικής Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πιο αυστηροί έλεγχοι των εισιτηρίων και η περαιτέρω νομιμοποίηση των καμερών μέσα στα γήπεδα, αλλά και στα πέριξ αυτών.

Ακόμη, υψηλά στην ατζέντα είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών της δικαιοσύνης, αλλά και η ενεργοποίηση του νόμου περί νόμιμης λειτουργίας λεσχών οργανωμένων φιλάθλων και παράλληλη λειτουργία μητρώου φιλάθλων.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου τα βασικά σημεία του είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση των ελέγχων των εισιτηρίων προκειμένου να διαπιστώνεται ότι ο κάτοχος εισιτηρίου που επιθυμεί να εισέλθει σε αθλητική συνάντηση ταυτοποιείται με το αναγραφόμενο στο εισιτήριο ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωση που κατά τον διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώνεται η κατοχή μη ονομαστικού εισιτηρίου, ή εισιτηρίου επί του οποίου το αναγραφόμενο ονοματεπώνυμο είναι διαφορετικό από αυτό του κατόχου του, θα επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του νόμιμου κατόχου του.
  • Αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Με εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, ή του αθλητικού εισαγγελέα, δίνεται η δυνατότητα για τη συλλογή και την περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε όλους τους χώρους εντός αλλά και πέριξ των εγκαταστάσεων που λαμβάνει χώρα το αθλητικό γεγονός για την αντιμετώπιση πράξεων βίας, ποινικών αδικημάτων.
  • Επιτάχυνση δικαιοσύνης. Ταχεία εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων αθλητικής βίας και εφαρμογή της δυνατότητας του Εισαγγελέα να επιβάλλει περιοριστικούς όρους στους κατηγορούμενους έως και τη δίκη τους.
  • Χρήση οπτικών μέσων για αποτροπή βίας. Περαιτέρω νομιμοποίηση κτήσεων και χρήσεων οπτικού υλικού, ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση δραστών με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Ενεργοποίηση του νόμου περί νόμιμης λειτουργίας λεσχών οργανωμένων φιλάθλων και δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων για την προστασία του αθλήματος.
  • Καταπολέμηση της βίας εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων. Επέκταση της εφαρμογής των ποινικών διατάξεων του αθλητικού νόμου, με εξάλειψη των υφιστάμενων τοπικών και χρονικών περιορισμών, ώστε να καταλαμβάνονται και επεισόδια βίας σε τόπο και χρόνο διαφορετικό από εκείνο της τέλεσης ενός αθλητικού γεγονότος αλλά με σαφή αθλητική αναφορά.
  • Αναβάθμιση του ρόλου της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, για τον καλύτερο συντονισμό των μέτρων ασφαλείας όλων των αθλητικών γεγονότων.


©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή