Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τις κινητοποιήσεις αγροτών

Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν” δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης – Μήνυμα και εξόφληση αποζημιώσεων του 2022 

 

Δήλωση on camera του Υπουργού Αγροτικές Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις:

«Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν.

Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους.

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες.

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα.

Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας».

Πέρα από το μήνυμα μετά τις χθεσινές εντάσεις στο μπλόκο των αγροτών, το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ενημέρωσε επίσης ότι καταβάλλονται σήμερα σε 3436 παραγωγούς, 4,7 εκ. € από τον ΕΛΓΑ για την εξόφληση αποζημιώσεων  έτους 2022.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημίες στη φυτική παραγωγή και απώλειες ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2022.

Με την πληρωμή αυτή, ολοκληρώνονται ουσιαστικά οι υποχρεώσεις του ΕΛΓΑ για την εξόφληση των αποζημιώσεων για το έτος 2022.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Μαζί με τους σχεδιασμούς μας, για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με στόχο έναν σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό στο στο έργο του Οργανισμό, ο οποίος θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στους παραγωγούς, κλείνουμε και τις περιορισμένες εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Είμαστε δίπλα στους αγρότες, στηρίζουμε το εισόδημά τους και το αποδεικνύουμε με κάθε τρόπο».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή