Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι ερευνά ο εισαγγελέας για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό του Βόλου

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα επεισόδια που προκλήθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς και δυνάμεις της αστυνομίας στον αγώνα Βόλου ΝΠΣ και Ολυμπιακού στον Πανθεσσαλικό στάδιο την περασμένη Κυριακή 3/12.

Οι εισαγγελικές αρχές της πόλης παρήγγειλαν προκαταρκτική έρευνα ενώ, με εντολή στην αστυνομία, θα προσκομιστεί το σύνολο του υπάρχοντος βιντεοληπτικού υλικού, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αγώνα, στο 94ο λεπτό άρχισαν επεισόδια μεταξύ οπαδών και δυνάμεων των ΜΑΤ που εισήλθαν στον χώρο. Εξαγριωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έσπασαν καθίσματα, κινήθηκαν προς το VAR και απειλήθηκε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει ρίψη δακρυγόνων, ενώ φανατικοί πετούσαν αντικείμενα και φωτοβολίδες.

Η ένταση κλιμακώθηκε, με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και κρότου-λάμψης από την αστυνομία, με τους ποδοσφαιριστές να αποχωρούν στα αποδυτήρια και τους φιλάθλους να εξέρχονται από το στάδιο, καθώς η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου, με μεγαλύτερη ομάδα ατόμων να κινείται κατά των αστυνομικών ρίχνοντας πέτρες και φωτοβολίδες, προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ 16 συνολικά άτομα ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στο ΑΤ Βόλου.

Ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος σχολίασε αρνητικά την εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. τονίστηκε η απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών υπαλλήλων.

Πηγή: thenewspaper.gr
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή