Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ένα χαμηλό βαρομετρικά το οποίο βρίσκεται στα βόρεια Βαλκάνια, μεταφέρει ψυχρές αέριες μάζες προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την επικράτηση άστατου καιρού με εκδήλωση βροχών και καταιγίδων από σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, φαινόμενα που τοπικά είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς.

Την Κυριακή από τα δυτικά θα μας προσεγγίσει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ιταλία που θα έχει ως αποτέλεσμα νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένουμε καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένουμε αρχικά στο Ιόνιο και προοδευτικά και σε ηπειρωτικές περιοχές και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε περιοχές του Αιγαίου.

Την Δευτέρα το καλοκαίρι θα μας κάνει ποδαρικό με αρκετές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Αιγαίο και από το απόγευμα θα επεκταθεί και σε ηπειρωτικές περιοχές ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου.

Τρίτη και Τετάρτη θα είναι δύο αρκετά επικίνδυνες ημέρες με ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα.

Την Πέμπτη η αστάθεια δείχνει να περιορίζεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και με πιο τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα.

Τα καλά νέα έρχονται από Παρασκευή και μετά όπου το καλοκαίρι δείχνει να επιστρέφει κι έτσι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι ιδανικό για εξορμήσεις και μπάνια στη θάλασσα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή