Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι κατέθεσε ο 57χρονος συζυγοκτόνος για τον φόνο στο Μεγαλοχώρι

Τα όσα μεσολάβησαν πριν τη δολοφονία της γυναίκας του σε χωριό των Τρικάλων τον Μάιο του 2018 κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ο 57χρονος σύζυγος της που κατηγορείται για την πράξη της  ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε θανάσιμα με μαχαίρι κοπής κρεάτων την επί 25 χρόνια σύζυγο του, νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και μητέρα τριών παιδιών, στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα στις 21 Μαϊου του 2018. Γι’ αυτή την πράξη καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στην απολογία του σήμερα ο κατηγορούμενος, κατέθεσε πως την επίμαχη εκείνη μέρα αφού πήγε την κόρη του σε ένα πάρτι, επέστρεψε στο σπίτι τους στα Τρίκαλα και ζήτησε από τη γυναίκα του να κάνουν έρωτα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα του αρνήθηκε και άρχισε να προσβάλει τον ανδρισμό του λέγοντας του παράλληλα πως έχει σχέση με άλλον άνδρα. Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως η γυναίκα του εξακολούθησε να τον προσβάλει όταν ο ίδιος πήγε στην κουζίνα να πιει νερό. Εκεί είδε ένα μαχαίρι και «από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα», κατέθεσε. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως αγαπούσε παθολογικά την γυναίκα του και πως η ίδια κατά τη διάρκεια της πολυετούς σχέσης τους, τον έκανε να πιστεύει ότι έχει σχέση με άλλους άντρες.

Σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι την επόμενη μέρα της δολοφονίας θα έφευγε από το σπίτι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε εις βάρος του η γυναίκα του, ο κατηγορούμενος απάντησε πως έπαιξε ρόλο και πρόσθεσε ότι «φοβόμουν ότι θα τη χάσω για πάντα».

Ο 57χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε ότι κακοποιούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του και απάντησε ότι είναι ψέματα τα όσα ανέφερε η κόρη του κατά τη πρώτη δικάσιμο. Αρνήθηκε επίσης την κατηγορία ότι έκρυβε μαχαίρια στο σπίτι.

Στη φυλακή με τα  γυαλιά και την εικόνα της γυναίκας του

Πριν την απολογία του κατηγορουμένου,  κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας ψυχίατρος. Ο συγκεκριμένος διορίστηκε  από την οικογένεια του κατηγορουμένου για να πραγματοποιήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον 57χρονο το 2019. Όπως κατέθεσε ο γιατρός, ο κατηγορούμενος έπασχε από κατάθλιψη με ψυχωσικά στοιχεία και πρόσθεσε πως έβλεπε στη φυλακή την εικόνα της θανούσας και την άκουγε να του μιλάει. Ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος κουβαλούσε πάνω του τα γυαλιά και μια εικόνα της 45χρονης και πως σύμφωνα με όσα του είπε περίμενε να αποφυλακιστεί για να «πάρει τα οστά της γυναίκας του και να κάνει τρισάγιο».

Τόνισε πως ο κατηγορούμενος είναι βαθιά ερωτευμένος με την γυναίκα του και πως «προσπαθεί να την κρατήσει ζωντανή στη φυλακή».

Σχετικά με τη στιγμή της δολοφονίας, ο γιατρός κατέθεσε για τον κατηγορούμενο πως υπάρχει «ένα κενό, μια μαύρη τρύπα που δεν μπορεί να θυμηθεί» και πως σύμφωνα με την εκτίμηση του ο κατηγορούμενος πριν την πράξη, έπασχε από παραληρητική  διαταραχή καθώς νόμιζε ότι η γυναίκα του τον απατούσε.

Απόρριψη όλων των ελαφρυντικών

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος έπασχε από την εν λόγω ψυχική διαταραχή τη στιγμή της δολοφονίας ή ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής, στάθηκε στην  αγόρευση του μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων ο εισαγγελέας της έδρας, κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ξεκίνησε αναφέροντας πως αφού η πράξη της ανθρωποκτονίας είναι ήδη ομολογημένη από τον κατηγορούμενο το δικαστήριο καλείται να εξετάσει τους ισχυρισμούς για τα ελαφρυντικά.

Αρχικά, σχετικά με τον ισχυρισμό περί τέλεσης της πράξης εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος είχε έναν κακοποιητικό χαρακτήρα και πως η πράξη της δολοφονίας ήταν η «κορύφωση» αυτής της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στάθηκε στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου σχετικά με τη συμπεριφορά της γυναίκας τους πριν τη δολοφονία και τόνισε πως αυτοί είναι «ψευδέστατοι» καθώς όπως ανέφερε με δεδομένο τον κακοποιητικό και ζηλοτυπικό χαρακτήρα του και με δεδομένο τα χαρακτηριστικά του θύματος (σπουδές, κοινωνικές συναναστροφές κτλ.), οποιαδήποτε τέτοια πράξη  θα συνιστούσε «αυτοκτονία». Στοιχείο όπως τόνισε που δεν συμβαδίζει με τον χαρακτήρα της 45χρονης. Ο κ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε ακόμα ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε «κτήμα» την οικογένεια του και πως εκείνη την ημέρα δεν άντεξε την οποιαδήποτε συζήτηση που ενδεχομένως είχε με την 45χρονη, και την δολοφόνησε.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό περί ύπαρξης μειωμένου καταλογισμού, ο εισαγγελέας ανέφερε πως η κατάθεση του ψυχιάτρου έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση του κατηγορουμένου καθώς ο τελευταίος είπε πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις της γυναίκας του δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του αλλά λόγια που του έλεγε η ίδια.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ολοκλήρωσε την αγόρευση του προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος όπως και πρωτοδίκως και να απορριφθούν οι ισχυρισμοί περί βρασμού ψυχικής ορμής και μειωμένου καταλογισμού.

Η δίκη ολοκληρώθηκε με την αγόρευση της πολιτικής αγωγής και διακόπηκε λόγω ωραρίου για την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή