Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι λέει θύμα του επιχειρηματία που έγινε παπάς για να γλιτώσει από τα χρέη

Φόρεσε τα ράσα για να γλιτώσει τα χρέη και τον βρήκαν σχεδόν 14 χρονιά μετά, τυχαία, από μια φωτογραφία στο Facebook.

«Τον ψάχναμε, δεν μπορούσαμε να τον βρούμε και μετά τυχαία εγώ μετά από χρόνια, τον ανακάλυψα μέσω Facebook. Με έτρωγε, τόσα χρόνια με έτρωγε και δεν μπορούσα να το αφήσω και έτσι. Η πλάκα είναι ότι με απειλούσε κιόλας πέρυσι που τον βρήκα ότι θα μου κάνει και μήνυση ότι τον απειλώ» λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS ο άνθρωπος που κατάφερε να τον εντοπίσει.

Τον βρήκε στο Facebook

1 εκ. ευρώ φαίνεται πως κατάφερε να αρπάξει συνολικά από τα θύματά του ο πρώην επιχειρηματίας και πλέον ιερέας. Είχε κατάστημα με υποδήματα στην Πάτρα και φαίνεται πως μόλις τα πράγματα στράβωσαν και βρέθηκε χρεωμένος, αποφάσισε βάλει λουκέτο και να εξαφανιστεί.

«Έπαιρνε εμπόριο από εμένα, το οποίο κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το πληρώσει. Τα έδινε λίγα-λίγα, έκανε αντικατάσταση επιταγών, συνεχίζαμε να του δίνουμε εμπόρευμα μπας και σώσουμε τα προηγούμενα. Και εξαφανίστηκε, σε ένα βράδυ μέσα το έκλεισε το μαγαζί» καταγγέλλει το θύμα και καταγγέλλει ότι του απέσπασε πάνω από 50.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως, μόνο αυτά τα 50.000. Αλλά πολύ περισσότερα, από οικογένειες που φαίνεται ότι εξαιτίας του καταστράφηκαν και έμειναν κυριολεκτικά στον δρόμο.

«Έχει καταστρέψει οικογένειες, έχει ακατάσχετο» είπε η δικηγόρος θύματος, Ανθούλα Ανασόγλου, συμπληρώνοντας πως δεν πρόκειται για ένα μόνο θύμα αλλά για πολύ περισσότερα.

«Το θέμα είναι ότι αγωνιούν οι άνθρωποι, θα πληρωθούν;».

Η έκπληξη του άνδρα που τον βρήκε τυχαία στο Facebook μετά από τόσα χρόνια ήταν μεγάλη. Δεν εξεπλάγην στο ελάχιστον, ωστόσο, από τα όσα του είπε ο ιερέας, όταν τον συνάντησε και του ζήτησε τα λεφτά του πίσω.

«Ήταν ο ίδιος, πήγα και τον βρήκα και μου λέει: ‘κοίταξε να σου πω, επειδή φοράω το πετραχήλι, εγώ είμαι αυτός ο οποίος ψάχνεις. Δεν έχω τίποτα, έχω 6 παιδιά, έχω το ένα, έχω το άλλο’. Προφανώς για να γλιτώσει και να έχει έναν σίγουρο μισθό, βέβαια το εμπόρευμα ήταν εξαφανισμένο» είπε το θύμα.

Ο ιερέας υπόσχεται ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που χρωστά στα θύματά του, όταν οι συνθήκες του το επιτρέψουν.

«Να δώσω την ψυχή μου;» – Τι απαντά ο ιερέας

Μιλώντας στο MEGA, ο ιερέας – απατεώνας προσπάθησε να δώσει απάντηση για τα όσα του καταλογίζουν, δηλώνοντας πως έχει κάνει ρύθμιση για να εξοφλήσει τα χρέη του.

«Η ψυχή ανήκει στον Κύριο, στον Θεό. Αλίμονο αν είχα πάρει και αν μου είχαν δώσει 1.000.000 ευρώ. Δίνει κανένας 1.000.000 ευρώ; Ποιος θα μου έδινε 1.000.000 ευρώ;

Καταβάλω 200 ευρώ τον μήνα, ανελλιπώς από τον Ιούνιο. Όταν έχεις μία συμφωνία, έχεις και μία ρύθμιση. Τι άλλο να κάνεις; Να δώσω την ψυχή μου;

Ανά πάσα στιγμή κάποιος δικαστικός κλητήρας μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου. Όλα μου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ξέρουν που μένω» απαντά.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή