Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τί μπορείτε να κάνετε αυτό το τριήμερο στα Τρίκαλα

Ακόμη ένα τριήμερο βρίσκεται μια «ανάσα» μακριά μας και είναι πολλοί εκείνοι που δεν θα πάνε πουθενά και θα μείνουν στα Τρίκαλα για να απολαύσουν την παρέλαση τη Δευτέρα.

Κάποιοι είχαν φύγει το προηγούμενο τριήμερο και κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν ακόμη και μια κοντινή εξόρμηση. Γι’ αυτό και εμείς παρακάτω έχουμε κάποιες ιδέες για όσους αποφασίσουν να κάτσουν στην πόλη για το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα:

Τριήμερη έκθεση μοντελισμού στα Τρίκαλα

Εκθεση μοντελισμού θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη – Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού, από την Παρασκευή 22 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024. Αν και πρόκειται για την πρώτη επίσημη έκθεση μοντελισμού του νεοσύστατου Συλλόγου «Ομάδα Μοντελιστών Τρικάλων» έχουν προηγηθεί άλλες 3: οι δύο πρώτες τη δεκαετία του 1990 και η τρίτη πριν τρία χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Αυτή η έκθεση αφορούσε αποκλειστικά σε Τρικαλινούς μοντελιστές, ενώ στην επερχόμενη πρώτη επίσημη έκθεση του συλλόγου θα μετάσχουν μοντελιστές από όλη την Ελλάδα με πολλά και σημαντικά εκθέματα.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει η δραστηριότητα «Make it and Take it». Οι νεαροί φίλοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον μοντελισμό θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ένα μοντέλο και να το πάρουν σπίτι τους. Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνει υπό την επίβλεψη ενός από τους γονείς και με τη του συλλόγου. Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη. Η ηλικία του παιδιού θα πρέπει να είναι 10 ετών και άνω, καθώς απαιτείται ο χειρισμός εργαλείων.

Σε αυτήν την έκθεση, εκτός από την παρουσίαση μοντέλων κάθε τύπου, θα υπάρχει και ειδικό θέμα που είναι το Εκστρατευτικό Σώμα Μέσης Ανατολής, η 3η Ορεινή Ταξιαρχία και ο Ιερός Λόχος. Μαζί με τα μοντέλα θα εκτεθούν και φωτογραφίες για το συγκεκριμένο θέμα. Πέραν αυτού θα υπάρχει και η δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης να ψηφίσουν τα καλύτερα μοντέλα, ώστε τρία από αυτά να βραβευτούν με το Βραβείο Κοινού.

ENDURO RIDE RIZOMA 23-24 Μαρτίου

Η ΜΟΛΕΤ σας καλεί στο ENDURO RIDE RIZOMA ΣΤΙΣ 23-24- ΜΑΡΤΙΟΥ 2024! Η τοποθεσία εκκίνησης θα είναι η πίστα του Ριζώματος (12 km από τα Τρίκαλα).

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο και την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης διοργανώνει διπλή εκδήλωση μνήμης το Σάββατο 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, προβολή, μαρτυρίες, χορευτικά τμήματα και την στήριξη του συλλόγου Κυπρίων Ν. Τρικάλων.

Στο Α΄ μέρος η χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Μπάρας θα αναφερθεί στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο Β΄ μέρος η Χορωδία ενηλίκων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης θα εστιάσει στην Κύπρο, την εισβολή και την κατοχή τμήματός της.

Συμμετέχουν: χορευτικά τμήματα του Αγίου Αθανασίου Μπάρας και σε έκτακτη συμμετοχή η χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Είσοδος Ελεύθερη!

Ο Κεν Λόουτς στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

Από την Παρασκευή 22/3 έως την Τετάρτη 27/3 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων θα προβάλλεται η ταινία «Η Τελευταία Παμπ».

Ώρες προβολών: 20.00 και 22.15

Γενική είσοδος: 5 €, φοιτητικά – μαθητικά 4 €

Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090

facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

Η Τελευταία Παμπ/ Κοινωνική/ 113΄

Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι η τελευταία παμπ που έχει απομείνει σε μια κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια. Ο ιδιοκτήτης Τι Τζέι Μπάλανταϊν παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή, και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εντωμεταξύ, μια απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον Τι Τζέι και μια νεαρή Σύρια, τη Γιάρα.

Χώρα: Βέλγιο, Γαλλία, Ην. Βασίλειο

Σκηνοθέτης: Κεν Λόουτς

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβ Τέρνερ, Έμπλα Μάρι, ΚλερΡότζερσον, Τρέβορ Φοξ

Διάρκεια: 113′

Ο Δημήτρης Μπάσης στις ΑΠΑΡΧΕΣ

Ο Δημήτρης Μπάσης, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο από τραγούδια – επιτυχίες της προσωπικής του δισκογραφίας, κορυφαίες συνεργασίες, καθώς και πολυάριθμες live εμφανίσεις σε ξεχωριστά θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ερμηνευτικές του ικανότητες, τον καθιστούν ως έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της γενιάς του.

Μια συναυλία – αναδρομή από το χτες στο σήμερα, από τα «Χαμοπούλια» μέχρι το «Κάθε Μέρα», «Τ’ανίκητα» και το «Φιλάω Σταυρό» που «ντύνουν» μουσικά την άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Σασμός».

Μαζί του, η Kalliope, μία εντυπωσιακή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς.

Ο Δημήτρης Μπάσης παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που τα έχει όλα: τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, αυθεντική διασκέδαση, πάρτυ και νοσταλγία.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Ακορντεόν/Πλήκτρα: Τάσος Αθανασιάς
Μπουζούκι: Γιάννης Σινάνης
Κλαρίνο: Μάνος Αχαλινωτόπουλος
Κιθάρα/Φωνή: Γιώργος Βαρτσάκης
Τύμπανα: Γιάννης Τσουμπρής
Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος

Μνήμες Κύπρου με «Τα παιδιά του λα(γ)ού» στο Μουσείο Τσιτσάνη

Με το βλέμμα στραμμένο στους άλλους, στον κόσμο, στην παγκόσμια ειρήνη παρουσιάζεται το βιβλίο «Τα παιδιά του λα(γ)ού» (Les enfants du lièvre) την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοσή του και συγγραφέας είναι ο κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, διδάκτορας Γαλλικής Λογοτεχνίας και πολιτισμού, διευθυντής εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Πρόεδρος Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τις κ. Σοφία Χειράκη, μέλος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων και Αρετή Φάη, καθηγήτρια Γαλλικών, και τους φορείς Livre Ouvert και AMOPA, υπό την αιγίδα Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΠΕ Τρικάλων, Δήμου Τρικκαίων – Μουσείου Τσιτσάνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Έναρξη: Μουσικό Σχολείο Τρικάλων με τρία οργανικά κομμάτια του Νίκου Χατζιδάκι υπό τη διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Λιάκου και της κ. Ειρήνης Τσιρώνη.

• Χαιρετισμός από την κ. Αρετή Φάη, καθηγήτρια Γαλλικών.

• Βιογραφικό: Ανάγνωση από τον κ. Χρίστο Μοδέστου, Πρόεδρο Συλλόγου Κυπρίων Νομού Τρικάλων.

• Παρουσίαση του βιβλίου: κ. Σοφία Χειράκη, Καθηγήτρια Γαλλικών.

• Ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την ηθοποιό κ. Φανή Σπανού.

• Αντιφώνηση από τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Νικόλαο Χριστοδούλου.

• Μουσική – Τραγούδι

Χρυσοπράσινο φύλλο, Νεφέλη – Ελένη

Από τον κ. Ιωάννη Μπέη καθηγητή κλασικής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Τραγούδι από την κ. Κωνσταντία Λάσκου μουσικολόγο.

Πιάνο η κ. Θεανώ Χειράκη, εκπαιδευτικός, μουσικός, μουσικοθεραπεύτρια.

Σαντούρι ο κ. Αποστόλης Καραδήμας, μουσικός.

• Χαιρετισμός από την κ. Σοφία Χειράκη και την κ. Αρετή Φάη.

• Λήξη με το τραγούδι Bella Ciao.

Παρουσίαση βιβλίου για τον Διονύσιο Σολωμό στο Μουσείο Τσιτσάνη

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στις 7:00 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Τσιτσάνη το βιβλίο του ψυχίατρου Δρ.Δημήτρη Αναγνωστή, με τίτλο «Η ψυχανάλυση στην λογοτεχνία – Ένα παράδειγμα, ο Διονύσιος Σολωμός». Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και το «Μουσείο Τσιτσάνη» και εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της επανάστασης του 1821.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2021 από το «Μουσείο της πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου -Ευταξία», ως επίσημη συμμετοχή του Ιδρύματος στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Λόγω όμως της πολυετούς καραντίνας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα Τρίκαλα. Το προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Μ. Γ. Μερακλής, η Ελβετίδαψυχίατρος, φιλελληνίδα και ελληνόφωνη, Δρ. Anne-Marie Bergdol, και φυσικά ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Αντώνης Βογιατζής.

Ο Δρ Δ. Αναγνωστής κατάγεται από τη Λέσβο και είναι παντρεμένος με την Τρικαλινή αρχιτέκτονα Μάγδα Παπαβάσου – Αναγνωστή. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν οργανώσει από κοινού την μεγάλη αναδρομική έκθεση «Κώστας Ντάκος, ο Κρυστάλλης της ζωγραφικής» και είχαν συγγράψει την αντίστοιχη μονογραφία, η οποία έχει σχεδόν εξαντληθεί ήδη. Ο συγγραφέας έχει αναπτύξει μεγάλη επιστημονική, κοινωνική και λογοτεχνική δραστηριότητα και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες αλλά και λογοτεχνικά κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει δώσει διαλέξεις σε επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, και έχει συγγράψει βιβλία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το συγκεκριμένο βιβλίο επικεντρώνεται στην ψυχαναλυτική προσέγγιση των λογοτεχνικών έργων, αλλά και των ίδιων των λογοτεχνών, με παράδειγμα τον εθνικό μας ποιητή. Απαντάει δε στο μεγάλο αίνιγμα: γιατί ο Σολωμός, μετά τα πρώτα 10 χρόνια από την επιστροφή του από την Ιταλία, δεν κατάφερε μέχρι τον θάνατό του, να ολοκληρώσει κανένα από τα έργα που σχεδίαζε και προγραμμάτιζε να συνθέσει. Αντλώντας στοιχεία από τη σωζόμενη πλούσια προσωπική αλληλογραφία του, αφήνει τον ίδιο τον ποιητή να μιλήσει για όσα τον ταλάνιζαν και τον εμπόδιζαν να εκφραστεί. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης ένα ποίημα του συγγραφέα αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό, με τον τίτλο «9 τετράστιχα για τον Διονύσιο Σολωμό», καθώς και τη μελοποίησή του από τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Καραμανώλη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Ο συγγραφέας κ. Δημήτρης Αναγνωστής
  • Ο κ. Αντώνης Βογιατζής Πρόεδρος του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών, ως εκδότης του βιβλίου.
  • Ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, γιατρός και πρώην βουλευτής Τρικάλων
  • Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Γιάννης Μάζης
  • Ο κ. Δημήτρης Ρούκας, στρατιωτικός ψυχίατρος
  • Ο Δρ Παναγιώτης Σκορδάς, διακεκριμένος φιλόλογος, συγγραφέας και εκδότης του Λεσβιακού Ημερολογίου.

Η Βυζαντινή χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο σε βυζαντινή μετασκευή, από παρτιτούρα του 19ου αιώνα.

Ο συμπολίτης ηθοποιός Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ ο Δημήτρης Καραμανώλης θα παίξει στο πιάνο τους 8 νησιώτικους ελληνικούς χορούς του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την σύνθεση του ίδιου πάνω στο ποίημα του Δημήτρη Αναγνωστή, «9 τετράστιχα για τον Διονύσιο Σολωμό». Θα τραγουδήσει η επίσης Τρικαλινή σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα.​

Στο φουαγιέ θα υπάρξει μικρή έκθεση με θέμα τον Σολωμό και την επανάσταση.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή