Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τί μπορείτε να κάνετε το τριήμερο της Αποκριάς στο νομό Τρικάλων

Το τριήμερο της Αποκριάς ο νομός Τρικάλων θα φορέσει τα… γιορτινά του!

Παραδοσιακά δρώμενα, μουσική, χορός και πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις μάς περιμένουν στις γειτονιές του νομού Τρικάλων, και εμείς σας προτείνουμε ιδέες για να περάσετε όλοι μαζί τις ημέρες της Αποκριάς.

Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Χοροζήν, ΕΛΟΚ, τοπικών συλλόγων και κοινοτήτων έχει προετοιμάσει μία πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων, ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι μικροί και μεγάλοι.

Αρχίζοντας από το απόγευμα της Παρασκευής (19.30), με την περίφημη «Τζαμάλα», ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με σπουδαίους μουσικούς στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, όπου Τρικαλινοί και επισκέπτες θα απολαύσουν το υπαίθριο γλέντι «χορταίνοντας» χορούς και πίνοντας άφθονο κρασί!

Ακολουθεί το Σάββατο, με το παιδικό πάρτι με ξυλοπόδαρους, κλόουν, μάγο και μουσική στις 12.00 το πρωί, ενώ την Κυριακή στις 19.00 στην πλατεία του ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί το περιβόητο πάρτι νεολαίας, όπου το Δημοτικό Χορευτικό του δήμου Τρικκαίων θα πλέξει γαϊτανάκι και φυσικά δεν θα λείπει και dj για να «ανάψει» το κέφι!

Τη Δευτέρα τη σκυτάλη παίρνει το έθιμο του Καραγκούνικου Γάμου στα Μ. Καλύβια, ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακά κούλουμα στο Μεγαλοχώρι, το Ρίζωμα, τις Σπαθάδες, το Κεφαλόβρυσο, τη Μεγάρχη, το Καλονέρι, τη Ράξα, τον Πλάτανο, το Δενδροχώρι, το Πρίνος, το Διαλεχτό και το Αρδάνι.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις δήμους του νομού οι δράσεις και τα καρναβάλια δεν έχουν σταματημό! Σύμφωνα με προηγούμενη δημοσίευση του Trikalanews.gr, από τον Δήμο Πύλης θα πραγματοποιηθούν δύο καρναβάλια. Ειδικότερα, η Καρναβαλική Παρέλαση Πύλης και το Πορτινό Καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 18.00 και φυσικά στην Πιαλεία στις 19.00 θα κάψουν τον καρνάβαλο! Τη Δευτέρα στις 13.00 θα γίνει η Καρναβαλική Παρέλαση Γόμφων και τα κούλουμα στις τοπικές κοινότητες.

Στον Δήμο Φαρκαδόνας αναμένεται το φετινό Καρναβάλι να προσφέρει υψηλού επιπέδου θέαμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά κυρίως να δώσει χαρά στα παιδιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και θα συμμετάσχουν οι σύλλογοι Γυναικών Φαρκαδόνας, Ζάρκου Φαϋττός και Πετρωτού Άγιος Γεώργιος.

Τελευταίος, αλλά καθόλου ασήμαντος είναι και ο Δήμος Μετεώρων, ο οποίος έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τις ημέρες των Απόκρεων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», στις 19.00 μοντέρνες χορογραφίες σε latin ρυθμούς θα ξεσηκώσουν την πλατεία Ρήγα Φεραίου, στις 21.00 θα ακολουθήσουν οι κανταδόροι του χορευτικού συλλόγου «Μετέωρα» υπό τη συνοδεία του «Μετεώρων Παρέα», ενώ παράλληλα την ίδια ώρα θα δοθούν εδέσματα από τον πολιτιστικό σύλλογο Κρύας Βρύσης «Άγιος Μηνάς».

Το μεσημέρι του Σαββάτου (14.30 και 15.30) θα υλοποιηθεί το περίφημο «Κυνήγι του Θησαυρού», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, και αφού ολοκληρωθεί, το απόγευμα στις 20.00 οι παρευρισκομένοι θα απολαύσουν μουσική συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Την Κυριακή παιδιά του δήμου θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων και θα παρουσιάσουν παραδοσιακά παιχνίδια που τα ίδια έχουν ετοιμάσει (11.00). Έπειτα, ο σύλλογος Αιγίνιον – Κοιτίδα Πολιτισμού θα προσφέρει εδέσματα στους περαστικούς και στις 18.00 θα ακολουθήσει τρανός χορός στον αύλειο χόρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα μικροί και μεγάλοι θα πετάξουν χαρταετό και θα απολαύσουν την παραδοσιακή φασολάδα με σαρακοστιανά εδέσματα στο Κέντρο της Καλαμπάκας και στα περισσότερα χωριά του δήμου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή