Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι θα απογίνουν τα καρτοτηλέφωνα στα Τρίκαλα;

Έχουν γίνει έναν με τον χώρο, στέκουν άλλοτε βρώμικα άλλες φορές για να κρεμάνε αφίσες κι όμως είναι ακόμη εκεί… θυμίζοντάς μας άλλες εποχές.

Ο λόγος για τα καρτοτηλέφωνα που συναντούμε ακόμη σε ολόκληρη την πόλη και από ο,τι φαίνεται, θα είναι και τα τελευταία που θα φύγουν παίρνοντας μαζί τους την εποχή χωρίς κινητά και ίντερνετ.

Μας έκανε αίσθηση είναι η αλήθεια ότι μέχρι πρότινος, ούτε στα έργα της κεντρικής πλατείας δεν είχε αφαιρεθεί το καρτοτηλέφωνο που ήταν το μόνο που θύμιζε τι προϋπήρχε στον χώρο ανάμεσα στα βουνά από χώματα.

Υπάρχει κόσμος όμως που τα χρησιμοποιεί ακόμη; Το Τrikalanews.gr μίλησε με ιδιοκτήτες περιπτέρων. Όπως μας είπαν, ακόμη είναι διαθέσιμη η πώλησή τους όμως είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι θα ζητήσουν «μια τηλεκάρτα». Κυρίως ηλικιωμένοι που ακόμη δεν έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία των κινητών.

Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν είναι χρήσιμα όσο απαρχαιωμένη κι αν είναι αυτή η μέθοδος επικοινωνίας. Ίσως όμως θα πρέπει να αλλάξει κάπως ο τρόπος που επιτελούν το ρόλο τους και να εκσυγχρονιστούν.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να καθαριστούν και συντηρηθούν για να έχουν ένα οποιοδήποτε νόημα.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή