Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι θα γίνει με την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων….

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς έχουν γραφτεί σχετικά με τον νόμο δώρο του πρώην Υπουργού μεταφορών προς το Σύνδεσμο Εισαγωγέων Καινούργιων αυτοκινήτων θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής τα οποία σαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θα τα δημοσιεύσετε. Είμαστε οι πρώτοι που ζητούμε την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία θα είναι αξιόπιστα και δεν θα έχουν παραποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους αλλά το κλείσιμο 4000 και πλέον επιχειρήσεων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα νοήμονα άνθρωπο πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε και την απώλεια μερικών δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας που απασχολούνται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Επειδή προφανώς δεν είστε σωστά ενημερωμένοι για το τι νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση θα μας επιτρέψετε να σας παραθέσουμε συνοπτικά τις ρυθμίσεις αυτές για την συζήτηση των οποίων είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε.

Δικαιολογητικά:

1. Υποβολή από τον εισαγωγέα βεβαίωσης τεχνικής επικαιροποίησης

Η βεβαίωση αυτή θα εκδίδεται από τους εισαγωγείς μέσω ενός ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο είχε «δωρίσει» ο Σύνδεσμος στο Υπουργείο Μεταφορών. Δηλαδή ένας ιδιωτικός φορέας του οποίου τα συμφέροντα είναι αντικρουόμενα με αυτά των εισαγωγέων μεταχειρισμένων. Μάλιστα προβλεπόταν για την έκδοση της εν λόγω βεβαίωσης χρόνος 15 ημερών χωρίς όμως να καθορίζονται στην περίπτωση της μη έκδοσης κυρώσεις ή πρόστιμα.Τα δε πρόστιμα των 2000 ευρώ που αναγράφονται είναι άνευ αντικειμένου αφού οι επαναλαμβανόμενες προθεσμίες των 15 ημερών (με οποιαδήποτε δικαιολογία) δεν απαγορεύονται.

2. Βεβαίωση ΚΤΕΟ

Εδώ εάν είχε ζητηθεί το τελευταίο ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου στην αλλοδαπή (σε όσες περιπτώσεις υπήρχε τέτοιο έγγραφο) κανείς δεν θα είχε λόγο να αντιδράσει. Αντί αυτού όμως ζητείται βεβαίωση ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται πότε έπρεπε να γίνουν οι έλεγχοι, πότε έγιναν, ποιοι εκκρεμούν, ποιοι ήταν επιτυχείς ποιοι όχι και γιατί και πόσα χιλιόμετρα είχε διανύσει το αυτοκίνητο σε κάθε έλεγχο. Όπως αντιλαμβάνεστε αφενός είναι αμφίβολο εάν μπορεί να δοθεί τέτοια βεβαίωση, αφετέρου εάν π.χ. αυτοκίνητο έχει εκδοθεί σαν πρώτη άδεια στην Γαλλία και μετά έχει πουληθεί στην Γερμανία ή και Πολωνία για να πάρει κανείς τέτοια βεβαίωση πρέπει να επισκεφτεί όλα αυτά τα κράτη και όπως προαναφέραμε τέτοια βεβαίωση δεν χορηγείται.

3. Βεβαίωση της Αρχής που εξέδωσε την άδεια

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή