Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ από τον Βόλο για την νύχτα της φονικής σύγκρουσης

Την περασμένη εβδομάδα πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή διάφορα πρόσωπα τα οποία γνώριζαν στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Με βάση αυτές τις καταθέσεις ανοίγει ο κύκλος των ερευνών και αναμένεται να μπουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο.

Βάσει των καταθέσεων και το απολογιών που θα δοθούν στο προσεχές διάστημα, ο εφέτης ανακριτής θα κρίνει ποιους θα καλέσει ως κατηγορούμενους στην επόμενη φάση.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη βάρδια τους, για την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους θα προσπαθήσουν να ελαφρύνουν τη θέση τους, με τον συμβασιούχο σταθμάρχη να αναμένεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να μείνει στη βάρδια μέχρι τις 23:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο επιθεωρητής που θα καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων αναμένεται να υποστηρίξει πως οι δύο σταθμάρχες δεν τήρησαν το ωράριό τους, πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες και πως είχαν όλοι οι σταθμάρχες πιστοποίηση. Αναμένεται επίσης να επικαλεστεί την ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή