Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι ζητούν από τη Χρύσα Ντιντή οι πλημμυροπαθείς του νομού Τρικάλων (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Την απόγνωσή τους εκφράζουν κάτοικοι, εργαζόμενοι, αγρότες και επιχειρηματίες της περιοχής

Μετά από ένα επτάμηνο, οι πλημμυροπαθείς του νομού Τρικάλων παλεύουν ακόμα να επιστρέψουν σε έναν κανονικό ρυθμό ζωής. Μπροστά τους ωστόσο συναντούν μόνο εμπόδια και ερωτήματα χωρίς απαντήσεις. Για τον λόγο αυτό σήμερα, βρέθηκαν στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσας Ντιντή με στόχο, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr, να συνομιλήσουν μαζί της και να καταθέσουν τα αιτήματά τους που αφορούν συνολικά τις κοινότητες που έχουν πληγεί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο του Συλλόγου Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων όσο και της Επιτροπής Πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας.

Οι δεύτεροι βέβαια, κάνουν λόγο για σημαντικά ζητήματα που τους ταλαιπωρούν αφού οι όροι της καθημερινής επιβίωσης είναι “κολλημένοι” σχεδόν στις πρώτες μέρες των πλημμυρών.

Σχολεία που δεν λειτουργούν, επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει ακόμη το σύνολο των αποζημιώσεων, χωράφια που ακόμη δεν έχουν επιστρέψει σε καλλιεργητική διαδικασία, σπίτια κλειστά και γκρεμισμένα.

Κοινό αίτημα με τους κατοίκους των Μεγάλων Καλυβίων, η κάλυψη του κόστους απομάκρυνσης των γκρεμισμένων κτηρίων και σπιτιών.

Σε δηλώσεις προχώρησαν στο πλαίσιο της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Πλήμμυροπαθών Μ. Καλυβίων Δημήτρης Κάβουρας και από πλευράς των πλημμυροπαθών της Φαρκαδόνας η Αθηνά Μπαλάφα και ο Ξάνθος Νάτσινας.

Δείτε τι είπαν:

Ο Δημήτρης Κάβουρας από τον Σύλλογο Πλημμυροπαθών Μ. Καλυβίων αναφέρθηκε στην ανάγκη απομάκρυνσης των γκρεμισμένων σπιτιών και κτηρίων με ευθύνη της πολιτείας…

Η Αθηνά Μπαλάφα από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας γεμάτη απόγνωση αναρωτιέται αν υπάρχει πλέον περιθώριο επιβίωσης στον τόπο της …

Ο Ξάνθος Νάτσινας κάνει λόγο για απλήρωτους επαγγελματίες που βοήθησαν στις μετα-πλημμυρική φάση στη Φαρκαδόνα καθώς και για συναδέλφους του που δεν έχουν λάβει ακόμη αποζημιώσεις…

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή