Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι θα δούμε φέτος στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Παραστάσεις αρχαίου δράματος απόΈλληνες και ξένους σκηνοθέτες, καταξιωμένους αλλά και από νέους,  που κάνουν το ντεμπούτο τους στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μας επιφυλάσσει το πρόγραμμα των παραστάσεων στην Επίδαυρο για φέτος το καλοκαίρι.

Η εναρκτήρια παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 21 και 22 Ιουνίου με τον«Οιδίποδα» σε σκηνοθεσία Ρόµπερτ Γουίλσον.

Η αρχετυπική ιστορία του Οιδίποδα ξεδιπλώνεται σε σύλληψη και σκηνοθεσία του κορυφαίου δηµιουργού, ακολουθώντας την ιστορία του Οιδίποδα χρονολογικά, όμως χωρίς να συµπίπτει απολύτως µε τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή.

Δύο «µάρτυρες», ένας άντρας και µια γυναίκα, σαν να μιλάνε δια μέσου των αιώνων, µεταφέρουν τον βίο και την πολιτεία του Οιδίποδα, από τη στιγµή της γέννησής του και της εγκατάλειψής του ως βρέφους, µέχρι τη στιγµή της τύφλωσής του, αφού έχουν προηγηθεί οι φρικτές αποκαλύψεις: από το πρώτο φως της ζωής στο τελευταίο φως που αντικρίζει.

Στις 28 και 29 Ιούνηθα παρουσιαστεί η Ορέστεια του Αισχύλου, μια καινοτόµα πρόταση από το Εθνικό Θέατρο. Τρεις σκηνοθέτιδες στην πρώτη τους εµφάνιση στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν  σε ενιαία παράσταση τη µοναδικήσωζόµενη τριλογία του αρχαίου δράµατος, µε την ίδιαοµάδα ηθοποιών και συντελεστών. Τον «Αγαµέµνονα» σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις «Χοηφόρους» η ΛίλλυΜελεµέ και τις «Ευµενίδες» η Γεωργία Μαυραγάνη.

Στις 5 και 6 Ιουλίουοι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού, θα ανέβουν σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Στις 12 και 13 Ιουλίου, η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος»– το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική οµολογία η πλέον υποδειγµατική αρχαία τραγωδία – θα ανέβει σε σκηνοθεσία ΚωνσταντίνουΜαρκουλάκη.

Στις 19 και 20 Ιούλη θα παρουσιαστεί η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

Στις 26 και 27 Ιουλίου, ο πιο παλιός εν ενεργεία θίασος του κόσμου, η «Κομεντί Φρανσέζ», ιδρυθείσα το 1680 από ηθοποιούς του Μολιέρου, θα ανεβάσει«Ηλέκτρα» και «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ιβό Βαν Χόβε.

Στις 2 και 3 Αυγούστου, ο Δημήτρης Καρατζάς σκηνοθετεί την κωμωδία«Νεφέλες» του Αριστοφάνη.

Τέλος, στις 9 και 10 Αυγούστου θα ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η τραγωδία «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή