Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι απαντά η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για τις παραιτήσεις Ιατρών

Με αφορμή συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών, το ζήτημα παραίτησης 5 ιατρών επί συνόλου 34 που απασχολούνται στις Θεραπευτικές Μονάδες του Οργανισμού με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ).

Ο βασικός λόγος παραίτησης είναι η μείωση του μισθού τους, ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ).

Δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), πιθανώς λόγω ψευδούς πληροφόρησης, καταστροφολογούν προβάλλοντας δυσλειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων εν όψει πιθανής μελλοντικής αποχώρησης του ιατρικού προσωπικού με ΔΠΥ.

Σε απάντηση των όσων αναφέρονται, ο ΟΚΑΝΑ ενημερώνει ότι:

– Ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων του.

– Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς ιατρό στο παρελθόν. Με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των παραιτηθέντων ιατρών.

– Η μείωση του μισθού, ως αποτέλεσμα της αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ), αφορά μόνο τους τρεις (3) από τους πέντε (5) παραιτηθέντες ιατρούς.

Τέλος, σημαντικό είναι οι όποιες πληροφορίες πριν τη δημοσίευση ή την αναπαραγωγή τους να διερευνώνται επαρκώς καθώς δημιουργούν λανθασμένη εικόνα και κλίμα ανασφάλειας κυρίως στους εξυπηρετούμενους του Οργανισμού.

ΤΟ Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή