Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τι άσσο κρύβει στην μπαγκέτα του ο μαέστρος της ΣΟΝΤ;

Η πρώτη συνάντηση της μουσικής περιόδου 2018-2019 και η πρώτη πρόβα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, έγινε σήμερα το πρωί στις 11:00, στο ιστορικό κτήριο της Δωροθέας Σχολής όπου και αποτελεί τον χώρο προβών της ορχήστρας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων – συλλόγου με την πρωτοβουλία του οποίου δημιουργήθηκε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, το 2014 – ήταν εκεί και καλωσόρισε τα μέλη και τον μαέστρο της, κ. Δημήτρη Κτιστάκη.

Στην εναρκτήρια πρόβα και πρώτη ακρόαση, του σημαντικού αυτού συμφωνικού συνόλου της πόλης των Τρικάλων, που αντίστοιχο – σε επίπεδο πρωτοβουλίας πολιτών –  δεν υπάρχει στην Θεσσαλία, προσήλθαν εκτός από τα παλιά και καινούργια μέλη, τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από την γειτονική Καρδίτσα.

Όλο και περισσότεροι νέοι μουσικοί από τις θεσσαλικές πόλεις, επιλέγουν να κάνουν ένα μικρό ταξίδι κάθε Κυριακή, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις πρόβες της ΣΟΝΤ υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου της.

Η ΣΟΝΤ θα διανύσει φέτος, την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά λειτουργίας της, με συνεχείς, επιτυχείς και πρωτόγνωρες εμφανίσεις, για την μουσική ιστορία… της Μουσικής Πόλης των Τρικάλων! Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο να κρατιέται ζωντανό ένα τέτοιο συμφωνικό  σύνολο και να γίνεται σιγά σιγά θεσμός στα Τρίκαλα.

Κάποιον μουσικό «άσσο» υποψιαζόμαστε ότι κρύβει φέτος στην μπαγκέτα του, ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης, από όσα με νόημα, δήλωσε στο trikalanews.gr μετά το τέλος της ακρόασης και της πρώτης πρόβας της ορχήστρας: «Το φετινό αποτέλεσμα προβλέπεται να είναι εντυπωσιακό, με καινούργιο πρόγραμμα και πολλές ενδιαφέρουσες συναυλίες. Ελπίζουμε και σε άλλες, νέες προσθήκες μελών, εκτός από αυτές που είχαμε σήμερα κατά την πρώτη ακρόαση. Είμαστε όπως πάντα ανοιχτοί σε νέα μέλη».

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Τρικκαίων – μετά την οικονομική στήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είχε στα πρώτα χρόνια ίδρυσής της η ΣΟΝΤ – την στηρίζει οικονομικά, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του μαέστρου, ο οποίος έχει ενταγμένη και την ΣΟΝΤ στο υπερκαλυμμένο του πρόγραμμα μεταξύ Αθήνας, Κέρκυρας και Λάρισας, μεταξύ της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, της Χορωδίας της ΕΡΤ, του Ιόνιου Πανεπιστημίου στο οποίο διδάσκει, και του πολυβραβευμένου Γυναικείου φωνητικού συνόλου «InDonnation». Έτσι, ταξιδεύει κάθε Κυριακή στα Τρίκαλα, για να κάνει πρόβα με την ΣΟΝΤ, την διεύθυνση της οποίας έχει αναλάβει από την ίδρυσή της – μετά από πρόταση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων – και έχει κατορθώσει να την φτάσει σε υψηλό επίπεδο.  

Τέλος, για την ιστορία, απλά να αναφέρουμε, ότι παράσταση Όπερας από ντόπιο μουσικό δυναμικό, δεν έχει ανέβει ποτέ στα Τρίκαλα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή