Τι να φάτε για να αποφύγετε το κρυολόγημα σύμφωνα με έναν 94χρονο γιατρό

16 Oct 2018 Κοσμος
   Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών, όπως και το κρυολόγημα. Τι θα πρέπει να τρώτε για να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα; Ενας 94χρονος γιατρός δίνει την απάντηση!

   Συνήθως αρρωσταίνουμε τις ημέρες εκείνες που υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας γιατί δημιουργούνται, στον οργανισμό κατάλληλες συνθήκες ώστε να εκδηλωθούν κοινά κρυολογήματα και γρίπη.

   Συγκεκριμένα, με την πτώση της θερμοκρασίας ελαττώνεται η άμυνα του οργανισμού, με συνέπεια, ο οργανισμός να  γίνεται ευάλωτος στους ιούς που υπάρχουν γύρω του.

   Επίσης με το κρύο οι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους και η μετάδοση των ιών από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι ευκολότερη.

   Τι να κάνετε για να τα αποφύγετε; Ο 94χρονος Dr. Murray Grossan είναι ωτορινολαρυγγολόγος και αποκάλυψε την τροφή-φάρμακο για την υγεία στο περιοδικό Prevention.

   Οπως τονίζει το γιαούρτι είναι η λύση για να αποφύγετε το κρυολόγημαΜέσα στα γιαούρτια με προβιοτικά, βρίσκεται ένα συγκεκριμένο βακτήριο ο Lactobacillus reuteri, ο οποίος μπλοκάρει τον πολλαπλασιασμό των ιών στο σώμα όταν αρρωσταίνουμε. 

   Τα προβιοτικά ή τα ονομαζόμενα «καλά βακτήρια», τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στο γιαούρτι, θα μειώσουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού (ώστε να μην έχετε βουλωμένη μύτη και πονόλαιμο).

   Ο Dr. Murray Grossan πιστεύει πως αυτός είναι ο λόγος που δεν αρρωσταίνει από γρίπη καθώς τρώει καθημερινά γιαούρτι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εχει αποκτήσει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα και παρόλο που έχει χρόνια συναναστροφή με ασθενείς, δεν αρρωσταίνει. 

   Περίπου το 80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο έντεροέτσι ώστε για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό, πρέπει να διατηρήσουμε το εντερικό μας σύστημα υγιές με προβιοτικά. 

   Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (καλά βακτήρια) που βοηθούν στην καταπολέμηση όλων των κακών βακτηρίων. Βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση των ασθενειών αυξάνοντας τον αριθμό των κυττάρων καταπολέμησης των ιών.

   Θέλετε λοιπόν να γλυτώσετε το κρυολόγημα; Φάτε γιαούρτι!
 

admins
Author: admins

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …