Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τηλεδιάσκεψη Κώστα Σκρέκα με μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε τηλεδιάσκεψη με μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και να ενημερωθεί για τις δράσεις του σχολείου.

Η τηλεδιάσκεψη με 14 μαθητές της ΣΤ Δημοτικού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας με τίτλο «Εδώ Μετεωρούπολη», η οποία αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του μαθησιακού περιβάλλοντος των παιδιών.

Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήματα στον κ. Σκρέκα για τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και έστειλαν τα μηνύματά τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της παραγωγής καθαρής ενέργειας από τον ήλιο και τον αέρα, στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, στον περιορισμό  της χρήσης πλαστικών και στα οφέλη που έχει για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία η χρήση του ποδηλάτου. Πρόσθεσε ότι οι πόροι του πλανήτη δεν είναι ανεξάντλητοι και ότι η ορθολογική τους χρήση είναι επιβεβλημένη.

Ο κ. Σκρέκας συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις τους που αφορούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για περιβαλλοντικά ζητήματα και εξήρε την πρωτοβουλία τους να φυτέψουν συμβολικά 9 δέντρα στην Καλαμπάκα για να στείλουν το μήνυμά τους για την προστασία του πλανήτη.

Όταν οι μαθητές ζήτησαν από τον Υπουργό να στείλει ένα μήνυμα στους νέους, εκείνος τους προέτρεψε να μην επαναλάβουν τα λάθη των μεγαλύτερων, ενώ υπογράμμισε ότι το παράδειγμα των παιδιών θα δώσει τη δυνατότητα να αλλάξει το κοινωνικό σύνολο και να υιοθετήσει συνήθειες που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή