Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τιμήθηκε η μνήμη του Γεωργίου Καραϊσκάκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Νέο Φάληρο από τους Απανταχού Καρδιτσιώτες και Μαυρομματιανούς.'

Και φέτος πάλι οι Καρδιτσιώτες και οι Μαυροματιανοί της διασποράς τίμησαν με μαζικότητα και με την δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα τη μνήμη του Στρατάρχη της Ρούμελης και Αρχιστράτηγου της Ελλάδας κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, του Καρδιτσιώτη Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών «Ο Καραϊσκάκης» οργάνωσαν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής, την περασμένη Κυριακή, 22 Απριλίου, στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στο Νέο Φάληρο, δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς, που φέρει το όνομά του (Γήπεδο Καραϊσκάκη) και στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Εθνικός Ήρωας.

Πλήθος Καρδιτσιωτών από όλα τα σημεία της Αττικής συγκεντρώθηκαν γύρω από το μνημείο, όπου είχε παραταχθεί τιμητικό απόσπασμα στρατιωτών με τους αξιωματικούς τους, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Ταξίαρχος Αντώνιος Βιτεντζάκης, παρουσία και των πολιτικών και αυτοδιοικητικών Αρχών. Τσολιάδες με τις σημαίες και τα λάβαρα των διαφόρων Καρδιτσιώτικων σωματείων και γυναίκες με τις τοπικές ενδυμασίες της Καρδίτσας πλαισίωναν το μνημείο, δίνοντας ένα πανηγυρικό και συνάμα τιμητικό τόνο στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στον πρόσφατα πεσόντα σύγχρονο Ήρωα της Ελλάδος, τον Καρδιτσιώτη Σμηναγό Ιπτάμενο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Γεώργιο Μπαλταδώρο, ο οποίος προσέφερε την ζωή του για την Πατρίδα μας.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και Φαλήρου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νήφων, πλαισιωμένος από ιερείς,  εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Σεραφείμ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιστράτηγος ε.α. και Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αηδονοχωριτών Καρδίτσας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη γέννηση του Γ. Καραϊσκάκη στη σπηλιά δίπλα στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, στη ζωή και το έργο, στους αγώνες και στη θυσία του αλλά και στις υποθήκες που άφησε για τη συνέχιση του αγώνα κατά των Οθωμανών και ακόμα για την κατάρα της φυλής μας, τη διχόνοια, που παρ’ ολίγο να στοιχίσει την κατάπνιξη της Επανάστασης. Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία του έκανε για τον Εθνικό Ήρωα,  Καρδιτσιώτη Σμηναγό, Γεώργιο Μπαλταδώρο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα μας.

Μετά την ομιλία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς και τους συλλόγους, εν συνεχεία, σε κλίμα συγκίνησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την πολυπληθή και εντυπωσιακή Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Καρδίτσας από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα», που σκόρπισε ενθουσιασμό στους παρευρεθέντες Καρδιτσιώτες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι διοργανωτές Σύλλογοι δεξιώθηκαν όλους όσοι παρευρέθησαν με αναψυκτικά κλπ στο φουαγιέ παρακείμενου στο μνημείο θεάτρου.

Ιδιαίτερη συγκινητική η παρουσία στην εκδήλωση αντιπροσωπείας μαθητών του τοπικού Γυμνασίου Νέου Φαλήρου που φέρει την ονομασία «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή