Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τιμή για την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων… με μουσικές του κόσμου

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και η Δημοτική Χορωδία Δωματίου Voci Intonatte, υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Ζιάκα, παρουσιάστηκαν με επιτυχία χθες το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, μετά από τιμητική πρόσκληση που δέχτηκαν από την Χορωδία «Σιμυλίς» να συμμετέχουν στην Συναυλία «Μουσικές του Κόσμου».
 
Στη συναυλία ερμηνεύτηκαν τραγούδια από την Ισπανία, Χιλή, Ιταλία, Γαλλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αμερική και Ελλάδα και συμμετείχαν  εκτός από τα τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων και η Χορωδία «Σιμυλίς» υπό την διεύθυνση της κ. Βιβής Τάτση.
 
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία της Χορωδίας «Σιμυλίς» με την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας.
 
Η  πρόσκληση που δέχτηκαν τα τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, να συμμετέχουν στην συναυλία «Μουσικές του Κόσμου», έγινε για να τιμηθεί η συνεργασία που έκανε η μαέστρος κ. Βιβή Τάτση με την Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, το 2015, όταν υπό την καλλιτεχνική της επιμέλεια, διδασκαλία και διεύθυνση, ηχογραφήθηκε ένα cd  με 15 παραδοσιακά τραγούδια, εξ ολοκλήρου ερμηνευμένα από μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων. Τίτλος του cd  «Δρακότρυπα – Τα παραδοσιακά τραγούδια του χωριού μας».
 
Η μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, κ. Ελένη Ζιάκα, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr μετά την συναυλία: «Η Χορωδία βρίσκεται σε πορεία καλλιτεχνικής ανάπτυξης και ελπίζουμε ότι το 2019, θα είναι μια χρονιά που θα την αναδείξει όσο ποτέ».
 
•             Οι επόμενες εμφανίσεις της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων
 
Στην ερώτηση του trikalanews.gr προς την κ. Ε. Ζιάκα, για το ποιες είναι οι επόμενες προγραμματισμένες εμφανίσεις της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, εκείνη απάντησε:
 
«Έχουμε ακόμη μια εμφάνιση στη Λάρισα, τον Απρίλιο. Πρόκειται για μια συνεργασία με τον Μουσικό Σύλλογο Λάρισας. Την εβδομάδα πριν το Πάσχα, θα πραγματοποιήσουμε στα Τρίκαλα την 9η Πασχαλινή Συνάντηση Χορωδιών Εκκλησιαστικής Μουσικής, με θρησκευτικούς ύμνους της ορθόδοξης και δυτικής εκκλησίας. Τον Ιούνιο, επίσης, προγραμματίζουμε μια εμφάνιση της Χορωδίας στην Κύπρο».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή