Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τίμησαν τα Θεοφάνεια οι παλαιοημερολογίτες στο Ληθαίο στα Τρίκαλα

Ξεχωριστό το πρωινό της Πέμπτης για τους πιστούς του παλαιού ημερολογίου που γιόρτασαν τα Άγια Θεοφάνεια. Όπως είναι γνωστό οι ΓΟΧ τιμούν την εορτή 13 ημέρες αργότερα σε σχέση με τους πιστούς του νυν ημερολογίου.

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων τα Άγια Θεοφάνεια από την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες πιστοί του παλαιού ημερολογίου προσήλθαν στην εκκλησία συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών ΓΟΧ κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος ευχήθηκε στους πιστούς καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Τις ευχές του επίσης έδωσε στους πιστούς και στο σύνολο των πολιτών του νομού, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στις δυσκολίες που βιώνει ο κάθε άνθρωπος με την πανδημία, αισιοδοξώντας ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστούν. Μίλησε για τις πολεμικές εχθροπραξίες στην Ουκρανία, ευχόμενος να σταματήσει γρήγορα το μαρτύριο και η Ειρήνη να επιστρέψει σε όλο τον κόσμο.

Η κατάδυση του Σταυρού έγινε από την ανατολική -και όχι τη δυτική, όπως συνηθίζουν οι του Νέου Ημερολογίου- πλευρά της γέφυρας από το Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών κ.κ. Κοσμά. Στα νερά του Ληθαίου βούτηξαν τρεις νέοι με τον Σταυρό να ανασύρει ο 14χρονος μαθητής του γυμνασίου Αγναντερού Καρδίτσας, Θεόφιλος Γεωργατζής. Ο έφηβος μαθητής που βούτηξε για πρώτη φορά στα νερά έλαβε τις ευχές της εκκλησίας και του κ.κ. Κοσμά.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή