Τιμήθηκε ο Σαρακατσάνος οπλαρχηγός Γρηγόρης Λιακατάς στον Κλεινοβό

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, στον Κλεινοβό Τρικάλων, για δεύτερη χρονιά τιμήσαμε τη μνήμη του Σαρακατσάνου οπλαρχηγού Γρηγόρη Λιακατά, ο οποίος με 80 συγγενείς και φίλους προασπίστηκε τη πόλη του Μεσολλογίου προσφέροντας τη ζωής του.

Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο Κλεινοβού, τον Σύλλογο Αιτωλικιωτών Αθηνών ¨Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ¨, τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Καρδίτσας, Μαγνησίας και Επαρχίας Αγιάς, αναδείξαμε την πολύτιμη οικονομική και στρατιωτική προσφορά των Σαρακατσαναίων κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του Γιάννη Τσάτσου και Αλέξανδρου Τσουμάνη ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Κλεινοβού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Η Τ.Κ. Κλεινοβού σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο, προσέφεραν σε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε και παραβρέθηκε στην όμορφη εκδήλωση, τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων και της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή