Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τιμήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Αυτήν τη μέρα  τίμησε και φέτος  το   5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στην φετινή εκδήλωση κλήθηκε ο κ. Νίκος Μάντζιος, εκπαιδευτικός – λογοτέχνης  να αφηγηθεί ένα παραμύθι στους μαθητές/τριες της Α΄τάξης του σχολείου.  Στη συνέχεια μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων – απαντήσεων συνθέσαν όλοι μαζί μια νέα  διασκεδαστική ιστορία με δράση  και πολλά επίκαιρα μηνύματα.

Η δράση είχε βασικό στόχο να τονώσει την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα, να στρέψει την προσοχή τους στα βιβλία και να τους ενθαρρύνει να δανείζονται βιβλία από τη Βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά και να γίνονται τα ίδια δημιουργικά γράφοντας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αποτέλεσε μια υπενθύμιση της ανάγκης να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα τεράστιο δώρο. Την ικανότητα να σκέφτονται, να κρίνουν, να προβληματίζουν και να προβληματίζονται, να εμπνέουν και να εμπνέονται.

Το Σχολείο ευχαριστεί πολύ τον κ. Μάντζιο ο οποίος ανέδειξε την αξία του μύθου και του βιβλίου, ταξίδεψε τα παιδιά μας,  ακόνισε τη φαντασία τους και τους οδήγησε στη δημιουργία δικών τους ιστοριών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή