Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τιμήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992. Γιορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Το 5ο Γυμνάσιο  θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προβληματισμού μέσα από το οποίο οι μαθητές/τριες θα συνειδητοποιήσουν τους περιορισμούς που θέτει το κοινωνικό περιβάλλον στα άτομα με αναπηρίες πραγματοποίησε  διάφορες δράσεις. Οι μαθητές/τριες αφού ενημερώθηκαν για  τη σημασία της Ημέρας, παρακολούθησαν ταινία μικρού μήκους η οποία αναφερόταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με Αναπηρία. Στη συνεχεία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και  να προτείνουν φιλικές λύσεις στα προβλήματα. Τέλος παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου  δρώμενο εμπνευσμένο  από το παραμύθι της  Αθανασίας Γαϊτανίδου «Το Χρυσό Μπαλόνι».

Μέσα από τις συνεχείς δράσεις το Σχολείο θέλει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές/τριες μας ώστε  να αποδέχονται την διαφορετικότητα, να μην έχουν προκαταλήψεις και να αποκτήσουν δεξιότητες  ενσυναίσθησης.

«Όλοι Ιδιαίτεροι  – όλοι Ίσοι», «Σεβασμός και Αξιοπρέπεια», «Αγάπη και Αλληλεγγύη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Το 5ο Γυμνάσιο συγχαίρει και  ευχαριστεί  πολύ τις ειδικές παιδαγωγούς του σχολείου κ. Μουσιώνη Ελένη,  κ. Τζέλη Κρυσταλλία και κ  Χλωρού Χριστίνα καθώς και τους κ. Παναγιώτα Βακουφτσή και κ. Καρανίκα Ιωάννη που οργάνωσαν άρτια την εκδήλωση με πολύ μεράκι και αγάπη. Ευχαριστούμε πολύ και την e-trikala η οποία πάντα μας διαθέτει την αίθουσα  των εκδηλώσεων. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση και μετέδωσαν τα μηνύματα με τον καλύτερο τρόπο.

Α΄τάξη :Βαΐου  Αλέξανδρος,  Γεωργίου Βαγγέλης

Β’ τάξη: Βακουφτσή Χριστίνα, Γελαδάρη Έλενα, Στραγάλης  Δημήτρης, Χαρχαντή Γαβριέλα, Χελιδώνης  Βασίλης, Χοτζαλάρη  Λουτσιάνα, Χύτα Δέσποινα

Γ΄τάξη: Εξάρχου Φωτεινή, Ζαραμπούκα Κατερίνα, Ζήκας Βασίλης, Καλαμαρά Δήμητρα, Κουρής Παύλος, Οικονόμου Ορέστης.

Χειρισμός Η/Υ: Γ’ ταξη: Καρανάνας Θωμάς και Παπαθανασίου Στέφανος

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή