Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την απόφοιτη Αντιγόνη Ντρισπμπιώτη βράβευσε το ΤΕΦΑΑ

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βράβευσε σήμερα 23.11.2022 την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, απόφοιτη του Τμήματος, για τις εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις και το ήθος της.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Αντιγόνη ξεκίνησε τον αθλητισμό ασχολούμενη σχεδόν από την αρχή με το αγώνισμα του βάδην προτιμώντας δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Ένα άθλημα ιδιαίτερα απαιτητικό που σίγουρα δεν γνωρίζουν πολλοί.

Η πρώτη της, ίσως, επιτυχία ήταν η κατάκτηση της 8ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων. Το 2003 σταμάτησε τον αθλητισμό δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένειά της και τις σπουδές της. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2009 και συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επανήλθε στις προπονήσεις το 2011 κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2012 και έκτοτε αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για το καλύτερο.

Ενδεικτικά ορισμένες από τις επιτυχίες της: κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013 στη Μερσίνη της Τουρκίας. Δέκατη πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Πρώτη θέση στα 35 χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Ποντεμπράντι το 2021. Όγδοη θέση στα 20 χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Έκτη θέση στα 20 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ομάν το 2022. Τέταρτη θέση στα 35 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022. Και πρόσφατα, Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στα 20 και τα 35 χλμ βάδην.

Είμαστε βέβαιοι ότι είχε πίστη στον εαυτό της, αν και δεν ήταν όλα εύκολα στη ζωή της – είναι μια αγωνίστρια στον αθλητισμό και στη ζωή. Ο αγώνας της μας εμπνέει. Στο πρόσωπο της βραβεύονται όλοι όσοι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για την επίτευξη κάποιου σκοπού στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή. Η Αντιγόνη είναι ένα φωτεινό παράδειγμα που συνδέεται με την αποστολή του Τμήματος και δείχνει ότι όταν κάποιος προσπαθεί συστηματικά και πιστεύει στον εαυτό του στο τέλος ίσως δικαιωθεί, μολονότι κάποιος θα μπορούσε να πει ότι όλη μας η ζωή είναι ένας αγώνας.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Τμήματος της ευχόμαστε ολόψυχα να έχει πάντα καλή δύναμη στη ζωή της.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος,

Νικόλαος Διγγελίδης,

Καθηγητής

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή