Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρακολούθησε το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας την Πέμπτη 1/12/2022.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ. Καραντώνη, η μαέστρος, κ. Φαίδρα Γιαννέλου και ο κωμικός ηθοποιός, κ. Δημήτρης Δημόπουλος δημιούργησαν ένα πρωτότυπο μουσικό – θεατρικό δρώμενο με τίτλο ‘Stand up symphony’, κατά τη διάρκεια του οποίου μέσα από σύντομα θεατρικά κωμικά επεισόδια, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με αποσπάσματα διάσημων μουσικών έργων, όπως: Γαμήλιο εμβατήριο του Μέντελσον, θέμα της 5ης συμφωνίας του Μπετόβεν, ορχηστρική εισαγωγή από όπερα του Ροσσίνι, μουσικό θέμα του Champions League, κ.α.

Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Κρατικής Ορχήστρας στο youtube και την παρακολούθησαν περίπου 20.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα και οι βιρτουόζοι μουσικοί της ορχήστρας μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους. Ο πολυτάλαντος ηθοποιός, μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδρασή του με τα παιδιά, το αστείρευτο χιούμορ και τα πειράγματά του προς τους μουσικούς της ορχήστρας και τη μαέστρο κατά τη διάρκεια της παράστασης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των παιδιών, μύησε τους παρευρισκόμενους στο μαγικό κόσμο της μουσικής και στα ποικίλα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων της ορχήστρας και έδωσε υπόσχεση για πολλές πολλές ακόμη δράσεις με τα παιδιά!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή