Την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής κατέκτησε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Με τη φράση «οι αξίες του ανθρωπισμού παραμένουν ισχυρές στον Δήμο Τρικκαίων», ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου συγχαίρει 9 μαθητές και μαθήτριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. 
 
Αιτία, η πρώτη θέση που κατέκτησαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής σχολείων της ΟΥΝΕΣΚΟ με τίτλο «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες»! Το έργο είχε τίτλο «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα».
 
Πρόκειται για μια αξιέπαινη και άκρως σημαντική διάκριση, που, όπως σημειώνει ο κ. Παπαστεργίου, «είναι η καλύτερη διαπίστωση των αισθημάτων αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες, όπως κατ’ επανάληψη έχουν αυτά εκφραστεί από τους τρικαλινούς πολίτες».
 
Για τους λόγους αυτούς, απευθυνόμενος στον διευθυντή κ. Δημ. Νούλα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων συγχαίρει «ιδιαιτέρως του μαθητές και τις μαθήτριες που μετείχαν στη διοργάνωση, προωθώντας αξίες διαχρονικές και σημαντικά επίκαιρες. Ζητά, δε, από τον διευθυντή, να μεταφέρει «τα συγχαρητήριά μου και στην ομάδα των εκπαιδευτικών, που, υπό την καθοδήγησή σας, συνέβαλαν σε αυτή τη διάκριση».
 
Το βραβείο
 
Το σχολείο είναι από το 2016 μέλος των σχολείων της UNESCO (ASPnet) και κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2016-17) έλαβε μέρος  σε παγκόσμιο διαγωνισμό  με θέμα «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες».  Με τη βοήθεια του καθηγητή εικαστικών κ. Παναγιώτη Λιβανού και της δασκάλας  Μάγδας Σπαθή,  η Ε΄ τάξη δημιούργησε  με ομαδικό-συνεργατικό τρόπο, ένα έργο ζωγραφικής  που το ονόμασε «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα». 
 
Το έργο εκτιμήθηκε από την UNESCO  και κέρδισε το πρώτο βραβείο σ’ αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό.
 
Οι μαθητές/τριες είναι οι: Αλεξάνδρα Άρπα, Γιώτα Γεωργία, Κοθράς Νίκος, Κολέτσιου Κων/να, Κρομμύδας Διονύσης, Μπατσαράς Νίκος, Παπαποστόλου Κων/να, Πολύζος Αλέξανδρος και Ρήτος-Τσιούλης Νίκος
 
Σε σημείωμά του ο διευθυντής τονίζει ότι «Τα παιδιά μας πέρασαν το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη πως  στο δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, δίνοντας μια αγκαλιά γεμάτη φως, χαρά κι ελπίδα, απαλύνεται ο πόνος από τα δεινά του πολέμου και της ασυνεννοησίας.  Βροντοφώναξαν χρωματίζοντας ότι… η θέση των προσφύγων μπορεί να είναι κάποια στιγμή και δική μας θέση»…
 
Η βράβευση θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα στην έδρα της UNESCO, το Παρίσι.
 
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή