Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την «Κιβωτό του Κόσμου» στηρίζει το νέο Δ.Σ Τρικαλινών Ζωγράφων

Μετά την  εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, σε σώμα συγκροτήθηκε εχθές το βράδυ, 7 Οκτωβρίου 2018, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Πρόεδρος, εκλέχθηκε για τέταρτη διετία, η Μαρία Ζιάκα, αντιπρόεδρος η Ελένη Ταμπρατζή, γραμματέας ο Δημήτρης Τσίκος, ταμίας η Γεωργία Ράγια και μέλη: Παπαδοπούλου Δέσποινα, Ξούρη Αθηνά και Παναγιωτίδου Αθηνά.

Το trikalanews.gr εκμαίευσε από την πρόεδρο, τις προθέσεις του νέου Δ.Σ για το άμεσο χρονικό διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα.

•    Κοινωνικές Ευαισθησίες του Συλλόγου με επίκεντρο το Παιδί

«Μόλις που το κουβεντιάσαμε, αλλά αν βγει, θα είναι κάτι καλό», λέει η κ. Μ. Ζιάκα και ξεδιπλώνοντας τα άμεσα σχέδια του Δ.Σ, μαθαίνουμε ότι ο σύλλογος προετοιμάζει μια μεγάλη ομαδική έκθεση αρχές Δεκεμβρίου, στον Μύλο Ματσόπουλου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την «Κιβωτό του Κόσμου». Τον Εθελοντικό, μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που δραστηριοποιείται και απευθύνεται στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, από μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα και αβέβαιο μέλλον.

Στην ομαδική έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων – τον οποίο αποτελούν περισσότερα από 60 άτομα, τόσο ερασιτέχνες ζωγράφοι, όσο και απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών – προγραμματίζεται να ακουστεί και η καινούργια μουσική δημιουργία του Τρικαλινού πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μαγκλάρα. Στις προθέσεις του Δ.Σ του συλλόγου επίσης, είναι, να  παρουσιαστεί  εντός του χώρου της έκθεσης, το παιδικό βιβλίο με τίτλο: «Το μυστικό της Φεγγαρόπετρας», της νηπιαγωγού και μέλους του συλλόγου, Ευαγγελίας Γκούμα, τα έσοδα του οποίου, επίσης θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Θυμίζουμε ότι και παλαιότερα, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων έχει πραγματοποιήσει ανάλογες εκθέσεις τα έσοδα των οποίων διέθεσε για τον Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Τέλος, άξιο να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι η «Κιβωτός του Κόσμου», συγκαταλέγεται στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη από την Ελλάδα. Ένα βραβείο που δίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ομάδες και ανθρώπους, που σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Ανθρωπιστικές Αξίες, προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή