Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Τίνος είναι …τα παιδιά!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Με το στόμα… ανοιχτό έμειναν όλοι οι Ευρωπαίοι αλλά και η Υφήλιος όχι για τα ωραία γκολ που μπήκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ, αλλά για τα οικονομικά σκάνδαλα που προηγήθηκαν πριν φτάσουμε στους αγώνες.

Βόμβα μεγατώνων έσκασε προχθές και τα … θεμέλια της κυβέρνησης των Βρυξελλών ακόμα παρακουνιούνται.

Αιτία η σύλληψη Ευρωβουλευτών, πρώην και νυν, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντζέσκο Τζόρτζι, και η προφυλάκισή τους από τις Βελγικές Αρχές, για «ξέπλυμα μαύρου χρήματός» και «για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

«Εγκέφαλος» του όλου κυκλώματος, για δωρεές σε ανθρώπους της Ευρωβουλής, εκλεγμένους και μη, ήταν ο Ιταλός, πρώην Ευρωβουλευτής της Αριστεράς Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έφτιαξε μια Μ.Κ.Ο. και στο Διοικητικό Συμβούλιο έβαλε και έναν Έλληνα πρώην μεγαλοπαράγοντα στις Βρυξέλλες, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, που παραιτήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Δυστυχώς, σ’ αυτό το μαύρο κύκλωμα συμμετείχε και η Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρος στην Ευρωβουλή και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Το Αμάρτημα» της Εύας Καϊλή ήταν ότι συνελήφθη για βαλίτσες με χιλιάδες Ευρώ και για μεταφορά 35 εκατομμυρίων Ευρώ σε φορολογικό «παράδεισο».

Ο Γιώργος Κύρτσος, με χθεσινό Twitter ανέβασε μια φωτογραφία με την … αμαρτωλή Εύα και τον Αντιπρόεδρο Ε.Ε. Μαργαρίτα Σχοινά στο Κατάρ, με πλατειά χαμόγελα.

Εάν αυτό είναι σύμπτωση η … κρέμασμα στα … μανταλάκια, για τον Σχοινά, θα το δείξει η πρόοδος και η νομική εξέλιξη της βρωμερής αυτής υπόθεσης του Qatar Gate.

Στο ερώτημα «Τίνος είναι τα παιδιά», που θησαύριζαν παράνομα, η απάντηση της Κοινωνίας είναι μία, πως ανήκουν στην Αριστερά και στο Σοσιαλιστικό κίνημα.

Ήταν Σοσιαληστές όχι Σοσιαλιστές.

Η διαπόμπευση της Ελλάδας, του πολιτικού κόσμου, του ΠΑΣΟΚ και των «Νεοταξικών» είναι μεγάλη.

Όλοι τους… διαφήμιζαν το Θεοκρατικό και Φεουδαρχικό Κατάρ, για «τους πρωτοποριακούς» νόμους στον εργασιακό τομέα και φυσικά στήριζαν την ελεύθερη είσοδο των Καταριανών στις χώρες της Ε.Ε., για κάθε είδους Μπίζνες.

Φαίνεται πως κάπως έτσι, δηλ. πληρώνοντας και δωροδοκώντας, πήρε το Κατάρ και τους αγώνες στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

Για να ξέρουμε και πόσο πρόσεχαν τους εργάτες όλων αυτών των φαραωνικών έργων του Κατάρ, πρέπει να πούμε πως 6.000 εργαζόμενοι δεν ξαναγύρισαν στα σπίτια τους.

Στο Βέλγιο η Δικαιοσύνη δούλεψε άψογα, αθόρυβα και έβγαλε το …φίδι από την τρύπα. Όλα στο φως.

Δυστυχώς δεν έχουμε το ίδιο και στην χώρα μας, που με κομπασμό λέμε και ξαναλέμε, πως είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Το σκάνδαλο στην Ευρωβουλή ξεσκεπάστηκε, ενώ το σκάνδαλο των υποκλοπών ή των κοριών, πρέπει να μείνει… παραχωμένο, προκειμένου να μην αποδοθούν ευθύνες, στους κύριους υπεύθυνους, για την Ε.Υ.Π., Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ανηψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Εκεί, στο Βέλγιο δεν χαρίζουν κανέναν, εδώ στην Ελλάδα τα σκεπάζουν όλα κάτω από … το χαλί, σαν την γάτα.

Εκεί η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη, γι’ αυτό και προοδεύουν. Εδώ υπάρχουν κάτι παραδικαστικά κυκλώματα και κάτι αγκυλώσεις και μένουμε πίσω.

Εμείς, όμως, έχουμε άλλα καλά πράγματα, που δεν τα έχουν οι … οπισθοδρομικοί Βέλγοι!

Πρώτα – πρώτα έχουμε την Ασυλία σε Τραπεζίτες και σ’ όσους χειρίσθηκαν το θέμα του κορονοϊού.

Έχουμε τα … «καλάθια της Ντροπής», του Άδωνη Γεωργιάδη, δηλ. τα καλάθια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και έχουμε και 50ευρώ για τους φουκαράδες, που έχασαν την δουλειά τους ή τα σπίτια τους, από τους πλειστηριασμούς των … Γερακιών του τραπεζικού κατεστημένου.

Δεν τους νοιάζει, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για το ότι έχει αλλάξει δραματικά το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών και ότι έτσι θα πεθαίνουν πιο γρήγορα οι συμπολίτες μας, δηλ. θα μειωθεί το «προσδόκιμο της ζωής».

Αυτοί ενδιαφέρονται για την εξουσία και για το «Νεοταξικό» δόγμα, ότι η κοινωνία πρέπει να πειθαρχεί και ο πολίτης να μην έχει άποψη για τίποτε. Η έννοια της Ελευθερίας, είναι απλό σχήμα λόγου. «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» είπε ο Στέλιος Πέτσας Υπουργός χωρίς να πάρει ούτε μία ψήφο.

Έτσι παίρνουν μέτρα με Κ.Υ.Α. κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που είναι σαν τα «Διατάγματα» των Ολοκληρωτικών καθεστώτων και στο τέλος βάζουν και πρόστιμα ή ποινικές διατάξεις για όσους δεν εφαρμόσουν τις Κ.Υ.Α.

Απειλούν και φοβερίζουν την κοινωνία.

Όλοι θυμούνται τα 300ευρώ, πρόστιμο που έβαλαν στην γιαγιούλα στην Λαμία, που πήγε, να πουλήσει τα ραδίκια, για να ζήσει, κατά την πανδημία.

«Όποιος δεν είναι μαζί μας» λέγει η κυβέρνηση είναι «εναντίον μας» και στοχοποιείται και διασύρεται και ταλαιπωρείται και απειλείται.

Μεγάλο παράδειγμα οι Υγειονομικοί, που μπήκαν σε Αναστολή, για να μην ακολουθήσουν κι άλλα μέρη της κοινωνίας τον αγώνα κατά της εξουσίας και του εμβολιασμού. Σήμερα όλοι οι πολίτες είναι ανεμβολίαστοι…!

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Polls, το 83% των πολιτών μειώνει την αγορά καταλωτικών αγαθών και φυσικά και την κατανάλωση ενέργειας.

Εάν δεν μειωθεί ο Ειδικός φόρος και ο Φ.Π.Α. σε αγαθά καταναλωτικά, σε ρεύμα, σε βενζίνη και σε πετρέλαιο, η τραγωδία των πολιτών είναι μεγάλη και χωρίς τέλος.

Μ’ αυτό το εκρηκτικό και ρευστό κλίμα, σ’ όλα το κοινωνικό φάσμα, πάμε σε πρόωρες εκλογές, χωρίς να λείπουν οι Μπίζνες των πολιτικών και τα ψέματα. Μεγάλο παράδειγμα η περίπτωση Ανδρέα Πέτσα, Μαραβέγια, Στεργίου – Τσιάρα και πάει λέγοντας.

Η αμφισβητούμενη Εξουσία του Μητσοτάκη, που βάλλεται και από τον Αντώνη Σαμαρά και από τον Κώστα Καραμανλή, φτάνει στο τέλος.

Στο Μαξίμου τρέμουν για νέες αποκαλύψεις και φοβούνται πολύ το … Αύριο, έστω κι αν εφαρμόζουν την φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «Τσοβόλα δώστα όλα».

Η αμαρτία της Εύας Καϊλή μας ξευτέλισε παγκόσμια, ενώ τα τραγικά λάθη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αυτοανακηρύχθηκε σε «Αυτοκράτορα» θα τα πληρώσει ακριβά τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και ο Λαός μας.

Δεν θα βρεθεί κάποιος που να αγαπάει αυτή την χώρα προκειμένου να σώσει τους πολίτες από τους Νεοταξικούς Ολιγάρχες και τους Νταβατζήδες;

Στην πολιτική ποτέ μην λες ΠΟΤΕ.

Τέλος στον Οικονομικό τομέα πάμε πολύ καλά, όπως λέγει και ο Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά τον διαψεύδει η αυτοκτονία δύο υπερήλικων ανθρώπων, ήταν ζευγάρι, με την πτώση τους στα Νταμάρια της Καλαμάτας, για Οικονομικούς λόγους, όπως έγραψαν στο ιδιόχειρο σημείωμα.

Είχε άδικο ο Γεώργιος Σουρής που έλεγε «πως φρενοκομείο χτίζεται και στην φτωχή Ελλάδα;»

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή