Τήρησαν και φέτος την παράδοση οι Σερραίοι των Τρικάλων

Έκοψαν πίτα τους οι Σερραίοι του Νομού Τρικάλων

Σε μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, σε ταβέρνα «Μπαρμπανικόλας» στα Μανάβικα, έκοψαν και φέτος την πίττα τους οι Σερραίοι (ερωτικοί μετανάστες, όπως πολύ εύστοχα «αναφώνησε» η παλαιότερη εξ αυτών κυρία Κατίνα Μακρή η οποία έλκει τη Νιγρίτα) άλλα ζεί εδώ και πολλά χρόνια στα Τρίκαλα.

Με καλό φαγητό και το κρασί να ρέει άφθονο κύλησε η βραδιά ενώ η ορχήστρα έδινε το ρυθμό και πολύ γρήγορα η πίστα γέμισε με τους χορευτές να δίνουν τον τόνο στην όμορφη εκδήλωση. Ο Σύλλογος των Σερραίων του Νομού Τρικάλων επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια μία αξιοζήλευτη δράση με αποκορύφωμα την κοπή της πίτας με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

Τον Ιανουάριο του 2016 άρχισε να γεννιέται η ιδέα δημιουργίας ενός συλλόγου Σερραίων που ζούν στη θεσσαλική πόλη.Με καταχωρήσεις στον τοπικό τύπο και τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική αφού περίπου 35 Σερραίοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Η πρώτη κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού συμμετείχαν περίπου 70 Σερραίοι. Στο κάλεσμα έσπευσαν και Σερραίοι που ζούν στην κωμόπολη της Καλαμπάκας. Ετσι γεννήθηκε ο σύλλογος των Σερραίων των Τρικάλων ο οποίος έκοψε φέτος την πίτα του για Τρίτη συνεχή χρονιά. Μπράβο παιδιά και του χρόνου.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή