Καρδίτσα

Τις Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλας και Παλιουρίου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος

14 Apr 2021

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα των χωριών και εξήγησε στους προέδρους τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους

Τις Τοπικές Κοινότητες Καρδιτσομαγούλας και Παλιουρίου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους προέδρους Χρυσοβαλάντη Λιάκο (Καρδιτσομαγούλας) και Ηλία Λαγό (Παλιουρίου). Με τους προέδρους επισκέφτηκε σημεία που είτε γίνονται παρεμβάσεις είτε προγραμματίζεται να γίνουν.

Ειδικότερα οι πρόεδροι έθεσαν στο Δήμαρχο ζητήματα που αφορούν σε αποκαταστάσεις από τον Ιανό καθώς και σε άλλα χρονίζοντα προβλήματα των περιοχών τους όπως ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις σε πλατείες, πλακοστρώσεις κλπ. Επίσης τον ευχαρίστησαν για το συνεχές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τις Κοινότητες του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους προέδρους ότι η Δημοτική Αρχή ήδη έχει αρχίσει και υλοποιεί ένα αρκετά ενισχυμένο χρηματοδοτικό πακέτο μέσω της ΣΑΤΑ για να λυθούν χρόνια προβλήματα στα χωριά τους.

Το ύψος της ΣΑΤΑ που θα διατεθεί συνολικά στις Τοπικές Κοινότητες θα ανέλθει στα 2 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

Ακόμη επισήμανε ότι με σωστή ιεράρχηση αυτά τα χρήματα, συνδυασμένα και με σειρά άλλων παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αλλάξουν την εικόνα των χωριών.

Ο κ. Τσιάκος συμπλήρωσε ότι στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί έργα όπως η αγροτική οδοποιία που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις στις πλατείες των χωριών, παρεμβάσεις στο φωτισμό, παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές που επίσης σε πολλά χωριά θα κατασκευαστούν από την αρχή, η ανακατασκευή των γηπέδων ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργολαβίες για την αποκατάσταση των επιπτώσεων του Ιανού.

Τέλος εξήγησε ότι εκτός των παραπάνω θα γίνουν, σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις μεγάλων έργων υποδομής, που έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της πλημμύρας. Ο Δήμαρχος στο προσεχές διάστημα θα συνεχίσει τις επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

trikalanews
Author: trikalanews

Δεν βρέθηκαν άρθρα.
 
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.