Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο Δημοτικό Τρικάλων σε πρόγραμμα Erasmus+

Στη Μονόπολη της Ιταλίας ταξίδεψαν εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων Δωρόθεος Σχολάριος από τις 28 έως 30 Σεπτεμβρίου για τη διεθνή συνάντηση εταίρων της σύμπραξης Σχολείων από Πολωνία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ελλάδα, του έργου Erasmus+, με τίτλο: «Προωθώντας την επίγνωση της κλιματικής αλλαγής με την υιοθέτηση και το διαμοιρασμό έξυπνων πρακτικών στις σχολικές μας κοινότητες, τοπικά και παγκόσμια» (2020-I-IE01-KA229-066020_3).

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Κατσιάνη Ξανθή(ΠΕ06 – Αγγλικών) – Συντονίστρια του προγράμματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, Βλαχομήτρου Άννα(ΠΕ70- Δασκάλα) και Διαμάντη Ελένη(ΠΕ 86- Πληροφορικής). Ο Οργανισμός Εκπαιδευτηρίων “Melvin Jones- Orazio Comes” στη Μονόπολη της Ιταλίας ήταν οι οικοδεσπότες της τρίτης κατά σειρά ροής κινητικότητας του προγράμματος μετά το Παλέρμο της Σικελίας και το Κιλκένι της Ιρλανδίας.

Στη Μονόπολη, οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν δράσεις των μαθητών και μαθητριών σε 4 Σχολικά Συγκροτήματα του Οργανισμού Melvin Jones, συμμετείχαν οι ίδιοι ενεργά σε εργαστήρια με θέμα την Ανακύκλωση και περιηγήθηκαν σε εκθέσεις μαθητικών κατασκευών και δημιουργιών από ανακυκλώσιμα υλικά που αξιοποιήθηκαν ποικιλοτρόπως με την περίσσια φαντασία των μικρών μαθητών και μαθητριών και το μεράκι των εκπαιδευτικών τους.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να γνωρίσουν διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες και να αναπτύξουν δίκτυα συνεργασίας. Κοινός στόχος, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον περιβαλλοντικό τομέα ως προς τις μαθητικές δράσεις και την ενεργή συμμετοχή των μικρών μαθητών και μαθητριών σε αυτές, για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα υιοθέτησης νοοτροπίας υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί η ευκαιρία που είχαν οι συμμετέχοντες να ακολουθήσουν το εξαιρετικά συντονισμένο πρόγραμμα ξενάγησης των εταίρων υποδοχής, εξερευνώντας την πανέμορφη παράκτια πόλη της Μονόπολης της περιφέρειας Απουλίας με τα ιδιαίτερα ιστορικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της, ανακαλύπτοντας τις απέραντες εκτάσεις ελαιώνων της περιοχής,  τους τρούλους του Αλμπερομπέλο που θεωρούνται από τα καλύτερα σύνολα ξερολιθικών κατασκευών στην Ευρώπη και συγκαταλέγονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τη συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, την περιήγηση στις εκθέσεις του διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφίας & τέχνης PhEST, την απόλαυση της φροντίδας και τη φιλοξενίας των συναδέλφων της Μονόπολης στο τόσο σύντομο, αλλά τόσο γεμάτο και όμορφο, αυτό ταξίδι. Επόμενος σταθμός, Πολωνία.

Η ομάδα Erasmus+ του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή