Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε εικονική συνάντηση στη Ρουμανία

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 5η συνάντηση των εταιρικών σχολείων στην οποία συμμετείχε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «SOS-Sustain_our_Souls» από 3-5 Μαρτίου 2021.

Η 5η συνάντηση των εταιρικών σχολείων είχε προγραμματιστεί την ίδια χρονικά περίοδο πέρσι, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Φέτος, και σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και σε αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους μαθητές και καθηγητές να συμμετάσχουν.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, το Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, το IES Terra dο Xallas από τη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας, το Istituto d’Istruzione Secondaria Superiore “Augusto Righi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLII Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας και το Liceum de Arte “Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Το πρόγραμμα αφορά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και κυρίως υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργαστηρίων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από διαδικτυακές δραστηριότητες και εργαστήρια, που οργάνωσε το σχολείο της Ρουμανίας και κατεύθυνε η υπεύθυνη του προγράμματος κα. Nicoleta Militaru με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και με την βοήθεια διάφορων διαδικτυακών εργαλείων παρουσίασαν τις εργασίες τους που αφορούσαν τη λογοτεχνία, τις τέχνες, και τα ομαδικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν γνωστοί συγγραφείς και ζωγράφοι, διαβάστηκαν ποιήματα στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων και προβλήθηκαν βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές για ομαδικά παιχνίδια που παίζονταν παλιότερα.

Επίσης οι μαθητές, σε μικτές εθνικά ομάδες, πήραν μέρος σε μια σειρά από διασκεδαστικά παιχνίδια και κουίζ και δημιούργησαν τα δικά τους ποιήματα με θέμα τη φύση.

Σε αυτή την διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν καθημερινά πάνω από 100 άτομα, ενώ από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν 20 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή