Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Γρανάδα

Στη Γρανάδα της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2023 η 4η συνάντηση των εταιρικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Act for Environment» («Δράσε για το περιβάλλον»). Θέμα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση, όσον αφορά το περιβάλλον και τα προβλήματα που προκαλεί η δράση του ανθρώπου.

Το σχολείο IES Hispanidad της Santa Fe υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από το Ekonomska i Turisticka Skola του Daruvar της Κροατίας, το Αgrupamento de Escolas Anselmo de Andrade της Almada της Πορτογαλίας, το Liceum de “Arte “Ionel Perlea” της Slobozia της Ρουμανίας και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Η συνάντηση με τίτλο «IS OUR NATURAL HERITAGE IN DANGER? (Είναι η φυσική μας κληρονομιά σε κίνδυνο;)» αφορούσε τη βιοποικιλότητα, τη σχέση της με την κλιματική αλλαγή και τη μόλυνση, αλλά και τη διατήρηση και προστασία της.

Ο διευθυντής και οι καθηγητές του ισπανικού σχολείου υποδέχτηκαν θερμά τους συμμετέχοντες στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου και έγιναν οι παρουσιάσεις των μαθητών για τη βιοποικιλότητα στη χώρα τους. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μουσείο της Σάντα Φε, και τα αξιοθέατα της πόλης στην οποία υπογράφτηκε η συμφωνία μεταξύ του Χριστόφορου Κολόμβου και των καθολικών Μοναρχών που τον ονόμαζαν αντιβασιλέα και του έδιναν το 10% όλων των πλούτων που θα αποκτούσε από το προβλεπόμενο ταξίδι του.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες δημιουργώντας διαδραστικές αφίσες σχετικές με το θέμα των εργασιών της συνάντησης, έπαιξαν Gymkhana (παιχνίδι με διάφορες δραστηριότητες) στην πλατεία της Σάντα Φε και τους δρόμους της Γρανάδα, επισκέφθηκαν την Αλάμπρα, το σπίτι του Λόρκα και το Περιβαλλοντικό Κέντρο στη Σιέρα Νεβάδα και απόλαυσαν πεζοπορία στη φύση γύρω από την πόλη και στις χιονισμένες πλαγιές του βουνού. Εκτός αυτών, επισκέφθηκαν ένα αγρόκτημα στην κοιλάδα της Γρανάδας, γνωρίζοντας τα τοπικά προϊόντα, και παρακολούθησαν παράσταση φλαμένκο.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι μαθητές Ζαμπακίκας Νικόλαος, Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, Τζουρτζιώτης Δημήτριος και Τρίγκας Κωνσταντίνος και οι εκπαιδευτικοί Ντόγκας Νικόλαος και Φαλαγκάρα Θεοδώρα. Η τελευταία συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη Ρουμανία.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή