Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Viterbo της Ιταλίας

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στην 5η διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Career Orientation in Schools – Curricula Project» (Επαγγελματικός Προσανατολισμός στα σχολεία – Αναλυτικό Πρόγραμμα σπουδών) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Viterbo της Ιταλίας από τις 5 έως τις 11 Μαρτίου 2023.

Αυτό το πρόγραμμα Erasmus έχει σαν στόχο να προετοιμάσει καλύτερα τους νέους για τη μελλοντική αγορά εργασίας και να τους διδάξει βασικές δεξιότητες έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί, οι μαθητές πήραν μέρος σε διάφορα εργαστήρια και σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με τους υπόλοιπους μαθητές από 5 σχολεία της Ευρώπης, που οργάνωσε το σχολείο του Viterbo «IIS Francesco Orioli», ενώ οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να κάνουν συγκρίσεις πάνω στα εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων σχολείων, ειδικά στον τομέα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Μετά το πέρας των εργασιών στο σχολείο, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο του Viterbo (Universita degli Studi della Tuscia) και να γνωρίσουν τα προγράμματα σπουδών, στα οποία έχουν την δυνατότητα να κάνουν αίτηση φοιτητές και άλλων χωρών. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Εθνικό Ετρουσκικό Μουσείο του Βιτέρμπο και να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στην σύμπραξη αυτή είναι τα Lloyd Gymnasium from Bremerhaven (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), IIS Francesco Orioli (ΙΤΑΛΙΑ), Escola Básica e Secundária Com P/E da Calheta (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Bornova Anadolu Lisesi (ΤΟΥΡΚΙΑ) και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Οι μαθητές που πήραν μέρος σε αυτή την διακρατική συνάντηση ήταν οι Άλεξ Άγκο, Βασίλειος Γκουζιώτης, Ορέστης Λαζαρίνας, Παντελής Αναστασίου και Δημήτριος Τσαφίτσας, με συνοδούς καθηγήτριες την κα. Ευαγγελία Μανίκα και την κα. Λαμπρινή Σταμάτη.

Μια ακόμα προσπάθεια ανταλλαγής εκπαιδευτικών προβληματισμών και γνωριμίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών έλαβε τέλος. Η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Bremerhaven της Γερμανίας, από 01 έως 5 Μαΐου 2023, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα αυτής της σύμπραξης των 5 σχολείων.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή