Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων στην 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι και για πρώτη φορά η Γαλλία θα υποδεχθεί και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με το βλέμμα στραμμένο στο 2024, Έλληνες και Γάλλοι μαθητές έδωσαν ραντεβού με σπουδαίους Γάλλους και Έλληνες αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογαλλικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας η οποία έλαβε χώρα από 6 έως 10 Φεβρουαρίου 2023.

Την πρωτοβουλία και την ευθύνη της διοργάνωσης, για 3η συνεχόμενη χρονιά, είχε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων οι μαθητές Γαλλικών και Ελληνικών σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων και να ανακαλύψουν τις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον Παραολυμπισμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικής γλώσσας του 1ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα διοργάνωση.

Αφού ενημερώθηκαν μέσα από σύντομα βίντεο για τα τέσσερα νέα αθλήματα των επόμενων Ολυμπιακών καθώς και για τους Φρύγες, τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που αποτελούν εθνικό σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας, είχαν τη χαρά να συναντήσουν την Ysaora Thibus και τον Sylvain Paillette.

Η Ysaora Thibus, πρωταθλήτρια ξιφασκίας και μεγάλη υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, παρότρυνε τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να προσπαθήσουν να βρεθούν στο προσκήνιο.

Ο Sylvain Paillette, πολυνίκης πρωταθλητής στην κολύμβηση, στον στίβο και στο πόλο και νυν αρμόδιος για θέματα αθλητισμού ΑμεΑ (Handisports), μας μίλησε για την πορεία της ζωής του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της αναπηρίας του αλλά και για την πίστη του στις δυνατότητές του η οποία σε συνδυασμό με την επιμονή του τον οδήγησαν σε πολλές επιτυχίες και στο κατώφλι των Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Με όχημα τη γαλλική γλώσσα και επίκεντρο τον αθλητισμό, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν γνώσεις, μοιράστηκαν μοναδικές προσωπικές μαρτυρίες και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα αναπηρίας.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για την εξαιρετική εμπειρία που πρόσφεραν στους μαθητές μας και τους προσκεκλημένους αθλητές που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης για όλους μας.

Σύρρου Ευαγγελία

Καθηγήτρια Γαλλικών

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή