Το 2019 η Bridgestone EMEA συνεργάστηκε με τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ισχυροποιώντας τη δέσμευσή της για ένα βιώσιμο μέλλον 

17 Jan 2020 Κοσμος

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναζήτησαν την εμπειρία και την αφοσίωση της Bridgestone, ως της μεγαλύτερης εταιρείας ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο και κορυφαίου επενδυτή στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, μέσα από διάφορες συνεργασίες καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου – από πρωτοποριακά έργα CASE (αυτόνομα, ηλεκτρικά, συνδεδεμένα οχήματα πολλαπλών χρηστών) έως τα σημαντικά οφέλη των επιδόσεων των νέων τεχνολογιών ελαστικών και λύσεων, όπως η καινοτόμος τεχνολογία Enliten. Ως αποτέλεσμα αυτών των ισχυρών εταιρικών σχέσεων, η Bridgestone κατάφερε να παράσχει περίπου 100 νέες πρωτότυπες εφαρμογές στην περιοχή της EMEA, που τοποθετήθηκαν σε περισσότερα από 50 διαφορετικά μοντέλα από 14 διαφορετικούς κατασκευαστές. Επιπλέον, η εταιρεία είδε τις τοποθετήσεις ελαστικών με διάμετρο ζάντας 18″ ή και μεγαλύτερη (HDR +) να αυξάνονται περισσότερο από 10% σε σχέση με το 2018.

Το 2019, η Bridgestone εισήγαγε μια νέα τεχνολογία ελαφριών ελαστικών, την Enliten, για να βοηθήσει στη διαχείριση των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια κινητικότητα στον τομέα της βιωσιμότητας.

Σχεδιασμένη με γνώμονα το περιβάλλον, η Enliten επιτρέπει στα ελαστικά να έχουν εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης – βασικός παράγοντας στην απόδοση καυσίμου και τη χρήση της μπαταρίας – απαιτώντας παράλληλα λιγότερα υλικά [1] – μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ελαστικού και βελτιώνοντας την απόδοση καυσίμου ή το εύρος χρήσης της μπαταρίας. Το 2019, η Enliten ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο ID.3 της Volkswagen και το Audi RS Q3. Το 2020 η Bridgestone θα δουλέψει για να εφαρμόσει τα οφέλη της Enliten σε ακόμα περισσότερα μοντέλα και κατασκευαστές.

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση, η Bridgestone έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους συνεργάτες του Αρχικού Εξοπλισμού να επιτύχουν τους στόχους τους. Παρόμοια και αυτό το έτος, η εταιρεία εξέλιξε πρωτοποριακά ελαστικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Volkswagen και της Renault.

Η μακρόχρονη συνεργασία της Bridgestone με τη Volkswagen δοκιμάστηκε μέσα στην πίστα το 2019. Ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Bridgestone Potenza εξελίχθηκαν μόνο για το ID.R, το ηλεκτρικό supercar της Volkswagen. Τα ελαστικά εξασφάλισαν την εμπιστοσύνη και την απόδοση που βοήθησε τη Volkswagen να σπάσει το παγκοσμίως γνωστό ρεκόρ EV του Nürburgring-Nordschleife κατά 40,56 δευτερόλεπτα.

Το Renault Mégane R.S. Trophy-R έσπασε επίσης ένα ακόμα ρεκόρ στο Nürburgring με τα ελαστικά υψηλής απόδοσης Potenza S007, επιδεικνύοντας την αντοχή των ελαστικών Bridgestone και την αφοσίωση της εταιρείας στους συνεργάτες της.

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

Share:
Όμορφη θερινή γιορτή στην «Παραμυθούπολη» του Δήμου Τρικκαίων

Όμορφη θερινή γιορτή στην «Παραμυθούπολη» του Δήμου Τρικκαίων

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του βρεφικού σταθμού «Παραμυθούπολη», στον χώρο του σταθμού …
Super Εύα Ντάκου! Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2024 ΜΤΒ Νεανίδων με δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα αργυρό

Super Εύα Ντάκου! Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2024 ΜΤΒ Νεανίδων με δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα αργυρό

Εκπληκτική επίδοση για την αθλήτρια του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων, στην πρώτη της χρονιά στις νεάνιδες κατέκτησε όλους τους στόχους της …
Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πανώλη στα αιγοπρόβατα από Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΥΠΑΑΤ

 Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των 35 συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση …
Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Γιώργος Τσιάκαλος: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη έργων αποκατάστασης πλημμυρόπληκτων περιοχών στη Θεσσαλία

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έναρξης των έργων αποκατάστασης ζημιών σε οδοποιία, γέφυρες και σιδηρόδρομο που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες …